Saveti

Uklonite tragove od jastuka sa lica

Uklonite tragove od jastuka sa lica
Podeli dalje

Kako da uklonite tragove od jastuka sa lica, znate one koje nastaju nakon spavanja?

U onim situacijama kada žurite na bitan sastanak, nema goreg nego kada vas lice odaje šta je pravi razlog kašnjenja. Tragovi jastuka na licu su poput žiga i verovatno nema osobe koja se zbog njih bar malo ne iznervira. Zbog čega to nastaje i kako ukloniti bore od jastuka sa lica?
Ćelije kože sadrže u sebi tečnost koja se ponaša poput jastuka, a sve sa ciljem održavanja kože jedre i zategnute. Od spavanja, ta tečnost iscuri i absorbuje se u telu, čineći da ujutru izgledamo naborani poput šar-peja. Zato je potrebno stimulisati brže obnavljanje i punjenje tih ‘jastuka‘, čineći sledeće:

umijte se toplom vodom, istapkajte se mekanim peškirom i nanesite hidrantnu kremu na lice masirajući ga. Kombinacija tople vode i hidrantne kreme ubrzava proces obnove tečnosti i rehidrira kožu, što dovodi do bržeg nestanka tih optužujućih tragova.

Da biste se dodatno osigurali i sprečili pojavu jastučnih bora, promenite posteljinu ili bar jastučnice. Umesto pamučnih, koristite satenske jastučnice koje se  ne gužvaju i ne ostavljaju tragove na koži. Na taj način, neće biti potrebe za uklanjanjem tragova od jastuka jer ih neće ni biti!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook