Saveti

Žena ženi nije vuk

Žena ženi nije vuk
Podeli dalje

Da žena ženi nije vuk i da, ipak, postoje primeri koji nas uveravaju u to, pokazuje i ova dirljiva priča koju smo pronašli na Facebooku.


Život nas iznova podseća da je ona stara Žena je ženi vuk, nažalost istinita, pa ipak se – s vremena na vreme – dese i primeri poput ovog, koji nam vrate veru u kvalitetne ženske međuljudske odnose i solidarnost i podsete da treba jedna drugu da pomažemo i guramo napred.

Primer koji sada sledi nedavno je podelila manekenka Ines Klara na svom Facebook profilu i mi ga u celosti prenosimo:

Volim da se setim ovog dana. Ja sam pala u nesvest na Fashion Week-u jer sam drzala neku glupu dijetu. Ova divna baka je radila ceo dan na njivi i pozlilo joj je i otekli su joj prsti. Tresla se od straha, iako je osmehom pokusavala sve da ubedi da se ne boji. Iako smo naizgled razlicite, mi smo iste. Uhvatila sam je za ruku da pokusam da joj prenesem deo moje snage, a tek kasnije sam shvatila da je i ona mene smirila.

Ma koliko godina, iskustva, uspeha, novca imale, sve smo iste. I umesto sto se konstantno takmicimo, zene treba da budu podrska jedna drugoj. Ja se radujem kada vidim srecnu zenu, bilo da je njena sreca gomila dece i muz ili tona cipela i torbi ili izlasci i putovanja ili tetovaze i motori.. Ne zavidim, mogu nesto da naucim od nje. Ne osudjujem, svako ima pravo na izbor.

Ne znam kada su zene postale jedne drugoj neprijatelji i kada su ljubomora i zloban osmeh zamenili jedno iskreno „Bravo“? Bravo sto si pokrenula mlada firmu, a ne „sta bre ova mala zna u njenim godinama.“ Bravo sto sto si u cetrdesetim pokrenula firmu, a ne „bolje da pazi na decu nego sto je po ceo dan u kancelariji.“ Bravo sto si podigla troje dece i kuvas i peres za petoro svaki dan, nego „ma ona je obicna domacica, to nije posao“. Bravo sto si priustila sebi skupe cizme, sada si me motivisala da vise radim, a ne „Bolje da trazi muza nego sto sopinguje cizme, a i noge joj izgledaju debelo u njima.“

Bile bi mnogo jace kada bi bile prijatelji jedne drugima, jer smo sve mnogo slicnije nego sto izgleda. Sve smo zene. Ne saplicimo vec pruzimo ruku jedna drugoj <3


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook