Saveti

Život nakon 40-te za žene – #HONYpriče

Život nakon 40-te za žene – #HONYpriče
Podeli dalje

Ako se pitate kakav je život posle 40-te za žene, ova dama donosi odgovor iz ličnog iskustva.


#HONYpriče nam ove nedelje donose jedno iskustvo koje, u najmanju ruku, otvara oči i otreznjuje. Ne samo žene i ne samo žene nakon 40-te, ovo je priča o tome da svi treba da smo malo bolji, kulturniji, prijatniji u odnosu sa ljudima svih polova i dobi jer – na kraju krajeva – svima nam je u nekom trenutku potrebna pažnja, niko od nas ne voli da je nevidljiv – setite se samo osnovne škole…

A kako svet gleda na žene nakon izvesnog broja godina? Pročitajte njeno iskustvo i zamislite se nad činjenicom kakvi ste prema onima oko sebe.

„Svet ne reguje na mene kao ranije. Kroz život sam naučila da predvidim određen obrazac fokusa i prijateljstva. I nikad nisam shvatila koliko je toga bazirano na mojoj mladosti i fizičkom izgledu. Uvek sam mislila da je to zbog moje energičnosti i ličnosti. Ali, morala sam da prihvatim da žena postaje sve manje vidljiva s godinama. Počinje da bledi u 40-tim i dodatno opada u 50-tim. Sve vam je teže da zadržite pažnju ljudi. Razgovor prestaje da bude o vama i sve više o transakcijama. I zaista mi je smetalo.

zivot-nakon-40-te-za-zene-v

Ali sam naučila da izađem iz svega toga. Postoji određena doza gracioznosti u opraštanju od potrebe za pažnjom. Bila sam glumica tokom većeg dela svog života. I sve je bilo u vezi dobijanja pažnje. Ali sada, radim kao prevodilac za znakovni jezik, što volim. Jer se uopšte ne radi o meni.“

Divan primer kako se jedan od najranjivijih trenutaka pretvorio u snagu – kako za samu ženu – tako i za sve one kojima pomaže radeći kao prevodilac za znakovni jezik.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook