Food Revolution

6 dobrih razloga za kuvanje kod kuće

6 dobrih razloga za kuvanje kod kuće
Podeli dalje

Svi bi trebalo da znamo zašto je kuvanje kod kuće bolje, a ako ste zaboravili, evo dobrih razloga da vas podsete!

 

 

1. Kuvanje kod kuće je zdravo, zabavno i umirujuće u isto vreme. Bilo da ste sami ili u društvu, kuvanje pruža osećaj zadovoljstva i korisnosti.

 

2. Ako imate porodicu, kuvanjem kod kuće kod dece stvarate zdrave navike i učite ih da u odraslom dobu praktikuju ono što su savladali kao mali.

 

6-dobrih-razloga-za-kuvanje-kod-kuće-v

 

3. Za razliku od kupovne hrane ili one koje jedete po restoranima, kad kuvate kod kuće – znate šta jedete. Od samog početka ste uključeni u proces odabira i pripreme namirnica i tako izbeći aditive i konzervanse koji se često znaju naći u polugotovim ili gotovim jelima.

 

4. Hrana koja je kuvana kod kuće je ukusnija i zdravija. Kako i zašto? Pored gore navedenog primera, vi ste ti koji se igraju i menjaju ukuse, dodajete i oduzimate ono što želite – što sa kupovnom ili hranom iz restorana nije slučaj.

 

5. Kuvanje kod kuće štedi vreme i novac. Za vreme koje biste utrošili da odaberete restoran, odete do njega i naručite hranu koju biste hteli pojesti, već ste skuvali, poslužili, jeli i nauživali se domaće hrane! Pored toga, hrana koju pripremate kod kuće, pa još od sezonskih namirnica, jeftinija je od one koja se nalazi u skupoj ambalaži, sa etiketama i ostalim skrivenim troškovima.

 

6-dobrih-razloga-za-kuvanje-kod-kuće-v1

 

6. Kuvanje kod kuće spaja porodicu. Spremanje hrane kod kuće, pa čak i kupovina namirnica jedan je od odličnih načina za druženje sa porodicom i stvaranje uspomena koje ćete pamtiti čitavog života. Samo zamislite zajednički odlazak na pijacu, odabir namirnica i zajedničko pripremanje obroka – hint razlog br. 1.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook