Food Revolution

Globalni ciljevi za bolji život svih nas

Globalni ciljevi za bolji život svih nas
Podeli dalje

Znate li šta su globalni ciljevi i zašto je važno da ih podržimo? Ima ih 17 a tiču se svih nas, evo kako i zašto.

Globalni ciljevi su spisak stvari oko kojih su se svetski lideri dogovorili da će ih menjati i popravljati na bolje kako bi ceo svet postao i bio bolje mesto za život u narednih 15 godina. Glavna (i jedina) svrha ovih ciljeva jeste da se postignu 3 neverovatne stvari upravo u narednih 15 godina:

– zaustavljanje ekstremnog siromaštva
– borba protiv nejednakosti i nepravde
– borba protiv klimatskih promena

Globalni ciljevi za održivi razvoj mogu pomoći da se ove stvari ostvare, u svim zemljamam i za sve ljude. A da bi globalni ciljevi radili, ljudi moraju da znaju za njih, zbog čega i pišem ovaj tekst i molim vas da ga podelite sa svima koje znate. Jedino udruženi, zajedničkim stvarima možemo i moramo menjati stvari i svet na bolje, kako za nas, tako i za generacije koje dolaze.

globalni_ciljevi_v1

Niko od nas ne može ustati u odbranu svojih, naših prava, ako ne znamo koja su, niti možemo ubediti zvaničnike da se i sami zalažu za njih ako ne znamo u šta ih treba ubediti. Na sajtu Global Goals možete se detaljnije upoznati sa svih 17 ciljeva koliko ih ima, kao i da saznate šta se dešava u svetu i odlučite na koji način možete i sami da se uključite i pomognete u postizanju ispunjenja tih ciljeva. Za sve nas.

 globalni_ciljevi_v

Inicijativi Globalni ciljevi već su se priključili i: Ashton Kutcher Bill i Melinda Gates, Cate Blanchett, Charlize Theron, Chris Martin, Colin Firth, Daniel Craig, Jamie Oliver, Jennifer Lawrence, Jennifer Lopez, John Legend, Kate Winslet, Malala Yousafzai, Matt Damon, Meryl Streep, Richard Branson, Robert Pattinson, Robert Redford i mnogi drugi – a sad možete i vi!

Više detalja o inicijativi, ciljevima i načinima doprinosa, potražite na zvaničnom sajtu Global Goals.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook