Food Revolution

Najzdraviji dresing za salatu

Najzdraviji dresing za salatu
Podeli dalje

Postoji dresing, a postoji i najzdraviji dresing za salatu na svetu i evo o čemu se tačno radi.

Prema tvrdnjama australijske nutricionistkinje Robbie Clark, najzdraviji dresing za salatu je onaj koji sami napravite od početka do kraja.

Šta to znači?

To znači da dresing treba praviti od svežih lokalnih namirnica i bez korišćenja aditiva; što znači pravac pijaca po proizvode i bacajte se na posao!

Jedini dodatni sastojci koji mogu doći u obzir jesu sirće i ulje, mada i sirće možete zameniti limunom i tako još više poboljšati dodatak salatama. I, kad pravite dresing, vodite računa da ulje i sirće (ili kiselina po želji: limun, balsamiko, jabukovo sirće) budu u odnosu 3:1. Kad već pominjemo ulje, znate da treba koristiti maslinovo, a ako nađete, možete i ulje od lešnika ili avokada. Em egzotično, em zdravo 🙂

Na kraju, po želji dodati morske soli, bibera, možda malo belog luka i začas posla ste dobili najzdraviji dresing za salatu jer ste ceo proces prošli sami, od početka do kraja i niste koristili veštačke boje, zaslađivače ili dodatke. Što, posebno za one osetljivog stomaka i zdravlja, mnogo znači.

A sad nam recite, kakav dresing za salatu vi pravite?

 

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook