Food Revolution

Organska hrana dostupna svima – OrganicNet

Organska hrana dostupna svima – OrganicNet
Podeli dalje

Šta biste rekli da vam kažem da je organska hrana dostupna svima? Ne verujete? Upoznajte OrganicNet, onlajn pijacu organske hrane, dostupne u par klikova mišem.

 

Početkom godine, za oko mi je zapala vest o online platformi preko koje je moguće kupiti organsku hranu. Kao roditelja i osobu koja voli da vodi računa o tome koje namirnice kupuje i kako ih priprema, vest me je zainteresovala, pa sam se potrudila da saznam što je moguće više o tome, naročito ako znamo da se u Srbiji danas svašta naziva organskim, a da je daleko od istine.

organska-hrana-dostupna-svima-organic-net-v

Tako sam saznala da je u pitanju jedan novosadski startup – OrganicNet (prvo startup čedo dizajnersko-programerske kompanije Eton Digital, za šta su dobili i znatnu EU investiciju), svojevrsna online pijaca organske hrane koja povezuje proizvođače organske hrane sa kupcima u njihovoj blizini, pa tako olakšava sam proces pronalaženja, naručivanja i preuzimanja organskih proizvoda. Nešto kao Etsy za organsku hranu 🙂

 

Kupci i proizvođači imaju mogućnost da ocene jedni druge, komentarišu i ostave utiske, tako da se ceo proces kupovine isaradnje bazira na poverenju i reputaciji.  Sa druge strane, zainteresovani proizvođači sami određuju cenu svojih namirnica i sertifikatom potvrđuju kvalitet ponuđene hrane.

 

organska-hrana-dostupna-svima-organic-net-v1

U Beogradu, kad kažemo organska hrana, prvo se pomisli na pijacu u 44. bloku, što je ujedno i jedina organizovana pijaca takve vrste hrane kod nas. Postojanje OrganicNeta doprineće većem izboru i kvalitetnijoj ponudi, a organska hrana postaje dostupna i ljudima širom zemlje i regiona, po znatno pristupačnijim cenama jer se kupovina obavlja direktno od samih proizvođača. Sve ono što nas zanima kada je u pitanju ova vrsta namirnica, dostupno je klikom mišem: od vrsta namirnica i njihovog porekla, načina uzgoja i ostalih karakteristika, pa sve do cena i samih ocena proizvođača. Detalji oko isporuke i načina preuzimanja poručenih namirnica, dogovaraju se sa proizvođačem u toku same narudžbine.

Kupci i proizvođači imaju mogućnost da ocene jedni druge, komentarišu i ostave utiske, tako da se ceo proces kupovine isaradnje bazira na poverenju i reputaciji.  Sa druge strane, zainteresovani proizvođači sami određuju cenu svojih namirnica i sertifikatom potvrđuju kvalitet ponuđene hrane.

 

A da sve ne bi ostalo samo na kupoprodaji, platforma ima i edukativno-informativni odeljak u okviru kojeg se možemo informisati detaljno o organskoj hrani, receptima, savetima o ishrani i zdravom načinu života; a proizvođači se između sebe mogu informisati o novinama i detaljima organske proizvodnje i poljoprivrede. OrganicNet je besplatan za kupce, a zainteresovani proizvođači imaju besplatan period u trajanju od 6 meseci, nakon čega se plaća mesečna članarina.

organska-hrana-dostupna-svima-organic-net-v2

Za sve one koji vode računa o svojoj ishrani i koji pažljivo biraju šta i gde kupuju, verujem da je ova vest od velikog značaja. Utoliko više što su se ideja i realizacija privele kraju, pa tako već od sutra možemo pristupiti sajtu i poručiti sve ono što želimo.

 

Toplo vam preporučujem da bacite pogled na sajt, izlistate ponude i da mi se javite sa utiscima kako vam se dopao sam proces kupovine i koliko ste  zadovoljne poručenim namirnicama, pa da razmenimo utiske 🙂


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook