Food Revolution

Chicken McNuggets postaju prirodni i šta to tačno znači?

Chicken McNuggets postaju prirodni i šta to tačno znači?
Podeli dalje

Sveže vesti iz McDonaldsa: Chicken McNuggets postaju prirodni? U odnosu na to kakvi su bili do sad..?

 

Jedan od popularnijih obroka u Meku, naročito među mlađom populacijom (živa istina, samo pogledajte kad odete tamo), Chicken McNuggets postaju prirodni u smislu da se više neće pripremati sa veštačkim konzervansima, te će biti zdraviji za mališane širom sveta.

Kako je objavljeno na Huffington Postu, ove promene su još u eksperimentalnoj fazi i nove McNuggetse je moguće kupiti samo u Washingtonu i Oregonu, dok će se širom Amerike pojaviti do kraja leta. Što se tiče ostatka sveta, ostaje da pratimo informacije koje McDonalds objavljuje na svom sajtu i društvenim mrežama.

Mada, sam McDonalds još uvek nije detaljno objasnio u čemu je razlika između starih i novih McNuggetsa, osim u tome što je bar natrijum fosfat izbačen iz tajne recepture, a u pitanju je aditiv koji se inače koristi da piletina ostane vlažna i svežeg izgleda; kao i da se više neće pržiti u ulju sa konzervansom TBHQ (biodizel), koji se još koristi u proizvodnji žvakaćih guma i krekera sa sirom, a povezivan je sa nastankom brojnih bolesti pa i kancerom.

 

Bilo kako bilo, ovo je samo još jedan u nizu primera da treba povesti više računa o ishrani naših najmlađih i truditi se da jedu što zdravije obroke, kao i namirnice za koje znamo poreklo. Ako niste sigurni šta kupujete, možda vam pogled na Organic.net online pijacu pomogne u odluci.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook