Food Revolution

Učite decu o hrani – snažna poruka Jamiea Olivera

Učite decu o hrani – snažna poruka Jamiea Olivera
Podeli dalje

Zašto je važno da učite decu o hrani i zdravim izborima, možda je najbolje opisao upravo Jamie Oiver, britanski kuvar i aktivista.

 

Jamie Oliver je poznat po tome što transformiše način na koji hranimo sebe i decu, a poslednjih godina je sve aktivniji u pritiskanju zvaničnika širom sveta da uvedu zdraviju ishranu u škole i deci obezbede edukaciju o zdravim načinima ishrane kao vid borbe protiv gojaznosti koja je sve veći i ozbiljniji globalni problem.

 

Sa svojom inicijativom Food Revolution Day, Jamie želi da skrene pažnju na činjenicu da danas u svetu ima preko 40 miliona dece ispod 5 godina koja imaju neki vid gojaznosti i prekomerne težine. Vođenjem računa o izboru namirnica i načinu ishrane možemo se izboriti sa ovim problemom, a kontinuiranom edukacijom i podizanjem svesti o važnosti pravilnih izbora možemo kod dece stvoriti zdrave navike kojih će se pridržavati i u odraslom životu, a preneti i na svoju decu.

 

Promenite navike u ishrani, uključite decu u kuhinju i naučite ih osnovama kuvanja, prilagođene njihovom uzrastu. Samo tako ćemo doprineti u stvaranju promene i prevenciji gojaznosti i bolesti koje ona sa sobom nosi.

 

Poslušajte više o tome u inspirativnom i otrežnjujućem govoru koji je Jamie Oliver pripremio za TED još pre 6 godina.

Budite deo promene, potpišite peticiju za uvođenje edukacije o hrani u škole i tako pomozite da napravimo značajan preokret.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook