Gastronomija

Omlet od hiljadu dolara

Omlet od hiljadu dolara
Podeli dalje

omlet od hiljadu dolaraAko ste ljubitelj ekstravagantnog i jedinstvenog kulinarskog doživljaja, onda je omlet od hiljadu dolara prava stvar za vas! Priznat čak i od strane Ginisove knjige rekorda, ovaj skupoceni omlet je zaista priča za sebe.

 

 

Ako ste ljubitelj ekstravagantnog i jedinstvenog kulinarskog doživljaja, onda je omlet od hiljadu dolara prava stvar za vas! Priznat čak i od strane Ginisove knjige rekorda, ovaj skupoceni omlet je zaista priča za sebe.

Zillion Dollar Lobster Frittata” omlet možete pronaći i probati u Njujorškom restoranu Norma’s, koji se nalazi u sklopu Parker Meridian hotela. Pored jaja, ovaj jedinstveni omlet spravlja se i od jastoga i sevruga kravijara (poznatog po svojoj neopisivo dobroj aromi). Razlog ovako visoke cene za nešto što bi trebalo da je običan obrok jeste skoro 300g kavijara i oko pola kilograma jastoga u receptu što ga, pored skupocenosti čini i jako kaloričnim i obilnim obrokom.

Inače, ovaj jedinstveni omlet nije novena na meniju, jer ga u restoranu služe još od 2004. godine, kada skupa hrana nije bila trend kao danas. A za one sa nešto plićim džepom, postoji i verzija koja će vaš koštati svega 100$ – pa ko voli, nek’ izvoli!

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • Boze me sacuvaj kakve gluposti sve nece da smisle,pa ko ovo m oze sebi da priusti,svasta!Bahanalije i preterivanje,moderni Vavilon!

Facebook