Gastronomija

Ukusi puni emocija by Bakina Tajna

Ukusi puni emocija by Bakina Tajna

Pod nazivom Ukusi puni emocija, Bakina tajna je organizovala bunch druženje sa medijima, na kom smo i mi prisustvovali i bili u ulozi sudija dobrog ukusa 🙂 Evo i slasnih detalja.

 


Pre svega, kapa dole na ideji i realizaciji iste – u ugodnom ambijentu restorana Lagano (vrlo prigodnog naziva i adekvatno uparenog sa tematikom druženja), svi prisutni su učestvovali u ukusnom performansu – testiranju hrane na slepo! Svi smo se našli u ulozi degustatora i imali smo prilike da oživimo emocije koje budi hrana pripremljena sa pažnjom i ljubavlju.

ukusi-puni-emocija-v

Šef Zoran Jokić bio je zadužen za pripremanje 11 najneobičnijih zalogaja hrane koji su služeni gostima bez da smo znali šta je u pitanju. Između ostalog, probali smo kozji sir u kori od lešnika, oraha i pistaća na suncu od dunja, prutiće od jabuke i pršute sa šumskim kupinama, tart od bundeve sa džemom od šljiva i još mnogo toga. Degustacija svakog zalogaja obavljena je sa povezom na očima i uglavnom se završavala sa uzdasima odobravanja – jedino što je  prošlo sa neodobravanjem jeste zalogaj sa vinogradarskim puževima (pogodite koji od gore prikazanih)! 🙂

Svoj emotivni sud za svaki zalogaj zabeležavali smo na papiru i ubacivali u prigodne Bakina Tajna teglice za ideje koje su ostale organizatorima za neke sledeće inspiracije i, možda, kostruktivne predloge za unapređenje ukusnih zalogaja.

A koliko smo se dobro zabavili testirajući i iznoseći svoj sud o zalogajima, pokazuju i sledeće fotografije:

Fb komentari

Facebook

Zaprati nas na Instagramu