Gastronomija

Zašto ne gledam emisiju Sara Šafak So i šafran

Zašto ne gledam emisiju Sara Šafak So i šafran
Podeli dalje

So i Šafran je nova emisija na kulinarskom kanalu 24Kitchen, ali je ujedno i prva koju treba preskočiti, a evo i zašto.

 

24Kitchen je nedavno obogatio svoju programsku šemu novom emisijom So i Šafran koju vodi kuvarica Sara Šafak. Nisam poletela da počnem sa gledanjem, što obično radim kada su nove emisije na ovom kanalu u pitanju i unutrašnji osećaj me nije prevario.

O dotičnoj devojci, pa ni emisiji koju vodi, nisam imala nikakvo predznanje, ali je bilo dovoljno svega nekoliko minuta gledanja, da povežem stvari i shvatim o čemu je reč. Mlada, lepa devojka, naglašene šminke i izazovne garderobe teško da bi nekoga mogla „prevariti“ da je kuvarica. Tome dodati da niti varjaču drži kako treba, niti namirnice koristi kao svi oni koji su bar mesec dana proveli u kuhinji, naveli su me na zaključak da je ili neka lokalna (finska) lepotica ili nečija ćerka, rođaka, štićenica kojoj su dali tekst, priliku i termin na televiziji. Čika Google mi je otkrio da je u pitanju bivša mis Finske, klizačica, pevačica i profesionalna kuvarica od 2009.

so_i_šafran_sara_šafak_v

 

Tvrdnja da „Emisija obećava nove, spontane i bezbrižne savete za izlet ili branč.“ pada u vodu onog trenutka kada saznate da:

 

– kuva uvek puštene kose jer se stidi svojih klempavih ušiju – kadar na iste

– voli da kuva jer je sama sa svojim mislima,

– voli kad može da gleda hranu kako se kuva – to je njeno utočište, da bi sledeća rečenica bila „Hrana povezuje ljude„.

 

 

Kako sama nisam profesionalna kuvarica niti radim na televiziji, svoje utiske iznosim samo kao neko ko ima dugogodišnje iskustvo u gledanju kulinarskih emisija i višedecenijsko iskustvo svakodnevne pripreme hrane za svoju ne-tako-malu porodicu 🙂

24Kitchen je sjajan kanal sa inače odličnim emisijama i jedan od najčešće gledanih kanala u našem domu. Ipak, Sara Šafak: So i šafran ne spada u tu kategoriju i moja preporuka je da to vreme provedete na mnogo konstruktivniji i produktivniji način, osim ako vam cilj nije da se razonodite i slatko nasmejete 🙂


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook