Kuhinja

Lažna supa

Lažna supa
Podeli dalje

U svetu raznih laži i obmana, lažna supa je jedna od onih stvari u kojima ćete uživati i svesno ih tražiti još!

Šalu na stranu, kad vam organizam zaželi hrane na kašiku i domaćih jela koja se brzo spremaju, lažna supa je upravo ono što vam treba. A da ne govorimo kako vas može okrepiti i dobro doći kada ste prehlađeni ili bolesni + mogu je jesti i bebe od 6 meseci pa naviše – samo izostavite jaja.

A kako se lažna supa sprema i otkud joj baš takav naziv?

Pa, jednostavno, u pitanju je trik-varka pomoću kojeg zgotovite ovaj okrepljujući tanjir zdravlja da izgleda i ima ukus kao da je klasična supa, iako se spremi za svega 40ak minuta. Evo i kako.

Potrebno:

ulje
3-5 šargarepa
so/začin C
povrće po želji (brokoli, karfiol, krompir…)
1 umućeno jaje

Priprema:

Očistite i izrendajte 2/3 pripremljene šargarepe, ostatak nasecite na kružiće. Dinstajte na zagrejanom ulju, kad rendana šargarepa pusti svoj sok i krene da se topi, po želji dodajte i ostalo povrće koje ste hteli, iseckano na kockice. Dinstajte još 10-ak minuta a zatim nalijte vodom i kuvajte još nekih 20min. U slučaju da spremate posno ili za malo dete, deo sa umućenim jajetom preskočite, u suprotnom pred sam kraj dodajte razmućeno jaje i promešajte, neka vri još 2-3 minuta i to je sve.

lažna supa
Stvar je u tome što sama šargarepa pusti svoj sok a time i boju, te se dobije izgled supe, a ukus je prste da poližeš! Dodatak ostalog povrća samo joj dodatno obogaćuje ukus i za vrlo kratko vreme dobijete ukusan i zdrav obrok. Ako želite, pri pripremi ove lažne supe možete dodati i juneću ili pileću kocku, ali po meni je to čist višak. I bez toga, lažna supa je sjajnog i punog ukusa.

Po receptu moje bake, koja je to prenela mami, a ona meni. Izvorno, ova vrsta supe sprema se samo od šargarepe, međutim, meni se dopalo da je obogatim i drugim povrćem i „dronjcima“ od jajeta, a vi probajte i sami vidite šta vam se više dopada 🙂

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment