Kuhinja

Recept za mojito

Recept za mojito
Podeli dalje

Recept za mojito kakav ćete uvek praviti! Jedan od omiljenih koktela svih uzrasta možete lako i jednostavno napraviti u svom domu, za svaku priliku i u tren oka.


Jeste li znali gde je i kako je, uopšte, nastao recept za mojito? Priča o ovom popularnom koktelu vodi nas pravo na Kubu, gde je rado boravio i čuveni pisac Ernest Hemingvej koji je upravo tamo probao koktel koji mu je postao omiljeno piće. Neke priče čak tvrde da su recept za mojito izmislili afrički robovi koji su radili na poljima šećerne trske, te su iz ove biljke izvlačili alkohol koji su zvali vatrena voda šećerne trske.

 
Bilo kako bilo, mojito je, pored Hemingveja, svoje mesto našao i u filmovima Džejms Bonda i mnogih drugih filmskih i serijskih likova, a danas je nezaobilazan dodatak svakoj proslavi i zabavi. I vi ga možete napraviti brzo i lako, ako imate sledeće sastojke.

Potrebno:

1 kašika sirupa (mešavina jednakih delova šećera i vode)
10 struka nane
kocke leda
1 limeta isečena na kriške
30ml belog ruma
kisela voda

Priprema:

Na dno čaše smestite listove nane i kriške limete, preko sipajte slatki sirup i rum, napunite čašu kockama leda i dospite kiselu vodu. Ovako pripremljen koktel ukrasite kriškom limete i strukom nane. Ništa lakše, zar ne?

Izvor

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook