Kuhinja

Šta je puterkafa i otkud puter u kafi?

Šta je puterkafa i otkud puter u kafi?
Podeli dalje

Šta je puterkafa i kakav je to novi trend ispijanja omiljenog napitka o kome svi bruje?

 

Umesto šećera, mleka i šlaga, ljudi širom sveta danas preporučuju da kafu pijemo sa puterom. Zašto? Pored toga što od putera kafa dobija dodatnu gustinu i punoću ukusa, opskrbljuje nas sa dodatnom energijom, te smo produktivniji i manje gladni što, u neku ruku, puter kafu čini odličnim načinom da održavamo vitku liniju 🙂

Ako svaki dan započnete ispijanjem puter kafe, naučićete organizam da troši masti tokom celog dana, pomažući tako „topljenje“ kilograma. Takođe, dobićete dodatnu dozu energije koja poboljšava kognitivne funkcije i učiniti vas ornijim za rad (pa i zabavu).

Kako se pravi puterkafa?

Sve što vam treba za savršenu šolju puterkafe jesu dve kašikice neslanog putera što će je, osim odličnog napitka, pretvoriti i u alternativnu zamenu za doručak. Znači, skuvajte kafu onako kako je obično pripremate,  stavite 2 kašike putera i izmiksajte mikserom za nes kafu, a po želji možete dodati i malo šećera, čokolade u prahu, meda – kako ko voli, pa dovršite sipanjem ostatka kafe i to je sve, spremni ste za savršenu puterkafu.

šta_je_puterkafa_i_otkud_puter_u_kafi_v
Više o tome kako je nastala puterkafa pročitajte na oficijalnom sajtu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook