Objekti pažnje

Kako prevazići raskid?

Kako prevazići raskid?
Kako prevazići raskid i olakšati tu prelaznu fazu u kojoj se svi, bar jednom, nađemo?
Podeli dalje

 

Na stranu činjenicu ko je koga ostavio, raskid je sam po sebi dovoljno stresna stvar, jedna od najstresnijih u životu. Prevazilaženje ove faze može biti i bolno i teško, ali i tome dođe kraj. Različiti ljudi imaju različite metode, ali postoji nekoliko proverenih i ustaljenih načina kako prevazići raskid i iz svega izaći jači i nepokolebljiviji.
Na prvom mestu – pozovite sve svoje prijatelje, ovo je period kada je neophodno da imate društvo, nikako se nemojte “začauriti” između četiri zida. Napravite planove za svakog od njih i družite se; prijatelji su u ovoj situaciji poput vazdušnog jastuka i pojasa za spasavanje. Vašeg zdravog razuma, naravno, ili onoga što je od njega (u ovoj fazi) ostalo. Oni su tu i da vam posluže kao rame za plakanje, u momentima kada (ponovo) izvadite zajednički foto album i sve one (ne više) drage uspomene i počnete da ridate, bez da vas kritikuju.
 kako prevazići raskid

Ne ustručavajte se da tugujete. Prosto, samosažaljenje je neophodno (neko vreme) kako ne biste zaledili srce ili ga pretvprili u kamen za neke buduće lepe veze. A kad i to prođe, uzdićićete se poput Feniksa iz pepela i krenuti ponovo u vrli svet zabavljanja. Kad dođe ta sledeća faza – završetak tugovanja, vreme je da se pozdravite sa svim onim sačuvanim stvarima – bilo da sve odložite u neku kutiju i što dalje od sebe (na tavan, upodrum, ili kod svojih roditelja), bilo da sve bacite, vreme je da počnete sebi da udovoljavate i skrenete nečim pažnju. To može biti odlazak u bioskop, nakoncert omiljenog izvođača, večera sa prijateljima, odlazak u spa centar ili nekud na vikend, čisto da se “isključite” od svega; sve što će vam pomoći.

Može vam se desiti da poželite da se pomirite sa bivšim, možda čak i da “samo još jednom” izgužvate posteljinu. Nikako! Ne, osim ako niste pritajeni mazohista – ne činite ništa zbog čega ćete kasnije  zažaliti.  U takvim situacijama, okrenite se prijateljima i “trenutak ludila” će proći. Sa novim izlascima počnite obazrivo i ne na silu, ne treba vam još jedan eventualni promašaj suviše rano; pustite da to dođe samo od sebe, uživajte malo u slobodi samoće i udovoljavajte sebi.

 

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook