Objekti pažnje

Uzroci koji uništavaju vezu

Uzroci koji uništavaju vezu
Podeli dalje

Svaka veza doživljava svoje uspone i padove, ali postoje neke stvari koje, ako se s njima ne suočimo, mogu trajno uticati na odnos koji sa partnerom imamo.

 

 

 

Svaka veza doživljava svoje uspone i padove, ali postoje neke stvari koje, ako se s njima ne suočimo, mogu trajno uticati na odnos koji sa partnerom imamo.

Komunikacija je osnov svake veze i ako ona nije sigurna i jaka, neće biti ni vaša veza. Nije samo pričanje o osećanjima i eventualnim problemima važno, gotovo jednako bitno je i da umemo da saslušamo kada treba. Pokažite iskren interes u ono što Vam partner govori, bilo da je vezano za njegov posao, nešto što mu je važno, ili čak nešto vezano za sport koji prati. Trud koji uložite neće biti zanemaren i previđen i Vaša veza neće dobiti kamen spoticanja.

Ne dozvolite da “suvišni prtljag” utiče na odnos koji imate. Svakodnevno nailazimo na prepreke i stresove razne vrste, ali partner nije “vreća za pražnjenje”. Ako se nešto veliko i bitno dešava, u redu je reći, ali ne opterećujte partnera (kao ni on Vas) svakom sitnicom koja vas poremeti.

Uticaj porodice – njegove ili Vaše, umnogome može uticati i na Vaš zajednički odnos. Voleli ih ili ne, oni su tu i zaslužuju poštovanje; loš odnos sa njima negativno će se odraziti i na odnos sa partnerom.


Kakav odnos imate prema poslu, takođe utiče na vezu. Prekovremeni sati, ostajanje sa kolegama na piću, kompanijske proslave… kada ste u ozbiljnoj vezi, u neke sfere posla trebalo bi da uključite partnera; inače, može posumnjati u Vašu ozbiljnost i osetiti se zapostavljenim. Naravno, to ne znači da veza treba biti ispred karijere, već da uspešno balansirate obe strane. Bitno je da se partner oseti uključenim u sve sfere vašeg života, pa delom i u posao koji radite.

Naravno, ovi saveti primenjivi su, kako na Vas tako i na Vašeg partnera.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook