Seksualnost

Koristi od masturbacije

Koristi od masturbacije
Podeli dalje

Masturbacija je deo zdravog seksualnog života i ne trebamo se stideti što i ako to radimo. Koristi od masturbacije, osim očiglednih, su brojne – za oba pola. Pomenimo neke.

 

Prema jednoj australijskoj studiji, masturbacija smanjuje rizik od raka kod muškaraca. Kako? Pa, utvrđeno je da muškarci koji ejakuliraju više od pet puta nedeljno imaju za trećinu manje šanse da obole od raka prostate, od onih koji to ne rade. Tako da, imali seks ili ne, uzmite stvari u svoje ruke i brinite o svom zdravlju.

Sa druge strane, masturbacija kod žena pomaže u sprečavanju infekcije grlića materice i oslobađa nas od infekcija urinarnog trakta. Sve je lepo objašnjeno u knjizi Sex: A natural history.

Pored toga, masturbacija se vezuje za poboljšano kardiovaskularno zdravlje, a pojedina istraživanja navode kako smanjuje rizik od dobijanja dijabetesa (tip 2). Redovnim seksom i/ili masturbacijom postaje se otporniji na ove bolesti.

10 crazy & interesting facts about masturbation
 

Masturbacija pomaže i da ostanemo čvrste dole – vremenom, gubimo tonus mišića, a redovan seks ili masturbacija čini da nam mišići karlice ostanu duže zategnuti i čvrsti. Tri do pet puta nedeljno je sasvim dovoljno za pohvalne rezultate 🙂

koristi_od_masturbacije_v

Masturbacijom, osim što upoznajete svoje telo, naučite i koliko vam treba do vrhunca, tako da je moguće „istrenirati se“ da odložite ultimativno zadovoljstvo do one mere do koje vam to odgovara. Zašto se ne biste poigrali i pripremili telo za produžene užitke?

Masturbacija, kao i sam seks, popravlja raspoloženje. Na ovaj način, oslobađate oksitocin i dopamin u telo, koji su zaslužni za dobro raspoloženje, povećavaju zadovoljstvo i čine nas mnooogo bolje raspoloženim. Ne kaže se džabe za orgazam da je najveći prirodni snabdevač dopaminom.

Myths & facts about masturbation
 

Isto tako, ako patite od nesanice – preuzmite stvari u svoje ruke, zabavite se i opustite, a san će brzo doći. Hormon dopamin, pored podizanja raspoloženja, utiče i na to da smo opušteniji i smireniji – jer podstiče oslobađanje oksitocina pa smo, samim tim, spremniji za san.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook