Digitalni aparati i kamere

Kodak bankrotirao

Kodak bankrotirao
Podeli dalje

kodakPosle više od 130 godina, kompanija Kodak poznata po tome što je izumela ručni fotoaparat, proglasila je bankrot i time stavila tačku na jednu čitavu eru fotografije kakvu smo poznavali do skoro.

Posle više od 130 godina, kompanija Kodak poznata po tome što je izumela ručni fotoaparat, proglasila je bankrot i time stavila tačku na jednu čitavu eru fotografije kakvu smo poznavali do skoro.

Na ovaj potez, odlučili su se kako bi spasili što se spasti može – naime, kompanija Kodak podigla je i višemilionski kredit na 18 meseci, kako bi zaštitila svoje digitalne patente i unapredila svoj fotografski posao u skladu sa trendovima u svetu, kao i da uspe da zadrži većinski broj zaposlenih, kojih je sada nešto više od 17.ooo.

Upravni odbor, zajedno sa višim rukovodstvom, izjavio je kako je ovo bio neophodan korak u cilju očuvanja ove eminentne kompanije i njene budućnosti. Kredit bi trebalo da pomogne u restrukturiranju i unapređivanju poslovanja, kako bi Kodak povratio svoj nekadašnji uspeh i svetsku klasu kakvu je, pre digitalizacije, imao.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook