Mobilni telefoni

iPhonemanija – telefon ispred seksa

iPhonemanija – telefon ispred seksa
Podeli dalje

iphonemanija telefon ispred seksaPojavom smartphoneova, umnogome nam se promenio način života i gledanje na stvari kakve su do tada bile. Jedno istraživanje, međutim, pokazuje da su stvari možda i izmakle kontroli, naročito kada su u pitanju iPhone korisnici.

Pojavom smartphoneova, umnogome nam se promenio način života i gledanje na stvari kakve su do tada bile. Jedno istraživanje, međutim, pokazuje da su stvari možda i izmakle kontroli, naročito kada su u pitanju iPhone korisnici.
 
Istraživanje koje je sprovela firma koja se bavi prodajom IT gadgeta, opreme i mobilnih telefona Gazelle i u kojem je učestvovalo više od 1000 ljudi, pokazalo je interesantne i potencijalno uznemirujuće podatke. Anketa je sprovedena da bi se stekao uvid u to koliko je iPhone imao uticaja na živote svojih korisnika, a pred njegov peti rođendan. Naime, skoro 15% ispitanika izjavilo je kako bi se pre odreklo seksa nego da budu samo jedan vikend bez svog mobilnog ljubimca. 4% ispitanih izjavilo je kako je koristilo iPhone u toku samog seksa! Na pitanje bez kojeg aparata ili platforme ne bi mogli da žive, 65% je odabralo iPhone, dok je svega 1% odabralo Facebook.

Više od 25% ispitanika izjavilo je kako skoro uvek koriste svoj iPhone, čak i na zabavama, susretu sa prijateljima i ostalim društvenim okupljanjima. iPhone nije promenio samo način na koji komuniciramo i pristupamo informacijama, već je u potpunosti promenio i živu društvenu interakciju. Kada su u pitanju mesta na kojima se iPhone koristi, njih 85% je odgovorilo da ga redovno nosi sa sobom i u WC – umesto ranije novina i magazina.

U smislu broja gadgeta koje poseduju, skoro 70% ispitanih korisnika reklo je kako su se oprostili od svojih mp3 playera i iPoda od kako su kupili iPhone; 55% se oprostilo od svojih digitalnih fotoaparata, dok je preko 40% ostavilo svoje GPS uređaje. Sa druge strane, ono što zameraju svom pametnom ljubimcu jeste veličina ekrana – gotovo 40% ispitanika izjavilo je kako bi u novoj verziji telefona najviše voleli da vide veći ekran.

Neverovatno je koliko je samo jedan aparat promenio svest milionima ljudi širom sveta; njihove poglede na svet, ljude i stvari oko sebe, način poslovanja i, uopšte, način na koji žive. Poučena ličnim iskustvom, mogu reći da nam se život meri na pre i posle iPhonea.

 

Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment