Računari i multimedija

Dobra torba

Dobra torba
Podeli dalje

dobra torbaU Beogradu je juče predstavljem web sajt DobraTorba.rs, kao rezultat projekta Smart kolektiva posvećenog ekonomskom osnaživanju žena, kao jednom od ključnih preduslova razvoja celokupnog društva i uspostavljanja viših standarda ljudskih prava. O čemu se tačno radi, saznajte u tekstu koji sledi.

 

 

U Beogradu je juče predstavljem web sajt DobraTorba.rs, kao rezultat projekta Smart kolektiva posvećenog ekonomskom osnaživanju žena, kao jednom od ključnih preduslova razvoja celokupnog društva i uspostavljanja viših standarda ljudskih prava. O čemu se tačno radi, saznajte u tekstu koji sledi.

Dobra torba je projekat socijalnog preduzetništva u kojem učestvuju žene iz cele Srbije, a preko lokalnih ženskih udruženja. U pitanju su, uglavnom, žene bez stalnog zaposlenja i redovnih prihoda, žene koje žive u sredinama gde nije lako doći do ekonomske sigurnosti i sigurnog , redovnog prihoda. Zato je svaka prodata Dobra torba za ženu koja je napravi velika i direktna podrška, kao i potvrda da – kad dobije priliku – može da uradi mnogo za sebe i svoju porodicu. U proizvodnju Dobre torbe može da se uključi svaka žena koja ume da šije i ima sasvim običnu mašinu za šivenje. Radeći kod kuće, sama može da odredi kada će i koliko vremena posvetiti šivenju, a svaka Dobra torba nosi potpis žene koja ju je sašila.

Dobra torba lepo nosi vaš brend i govori dobro o njemu i o vama kao o modernoj, kreativnoj i društveno odgovornoj kompaniji. Socijalno preduzetništvo je inovativan način da ljudi reše različite ekonomske, obrazovne, zdravstvene i ekološke probleme u svojoj zajednici kroz svoj rad – udruživanjem i korišćenjem održivih biznis modela.

Dizajnerski, Dobra torba je čedo Dizajn inkubatora NOVA ISKRA, nezavisne platforme za profesionalni razvoj i afirmaciju mladih kreativaca u domenu industrijskog i grafičkog dizajna, arhitekture, ilustracije i grafičkih komunikacija. Dobra torba se izdvaja od proizvoda slične namene. Jedinstvenom je čine ručna izrada i mogućnost korišćenja po principu «2 u 1» – u dve dimenzije i dva oblika. Dobru torbu dizajnirali su: Zorana Stojanović, Marko Ćerketa i Bojan Jovanović.

Smart kolektiv je organizacija koja je u Srbiji pionir promovisanja i razvoja društveno-odgovornog poslovanja, socijalnih inovacija, preduzetništva mladih i socijalnog marketinga. Više o njima potražite na sajtu smartkolektiv.org, a o projektu Dobra torba informišite se čitajući Manifesto. Projekat su do sada kupovinom podržali USAID, Erste bank i Instutute for Sustainable Communitiespridružite im se i vi!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook