Računari i multimedija

Društvena mreža samo za lepe ljude

Društvena mreža samo za lepe ljude
Podeli dalje

Naravno, bilo je samo pitanje vremena kada će se nešto ovakvo pojaviti. Ideja i sajt koji su nastali još 2002. godine u Danskoj da bi se kasnije proširili na čitav svet, postoje kako bi na jednom mestu okupili samo lepe ljude.

Naravno, bilo je samo pitanje vremena kada će se nešto ovakvo pojaviti. Ideja i sajt koji su nastali još 2002. godine u Danskoj da bi se kasnije proširili na čitav svet, postoje kako bi na jednom mestu okupili samo lepe ljude.
Povod za rađanje ovakve jedne ideje leži u činjenici da je ljudima dosadilo da idu na promašene sastanke na slepo, zakazane preko raznih online dating sajtova, na kojima svako sebe prikaže u nekom lažnom svetlu. Tvorac sajta Greg Hodge uočio je prostor za svoju ideju i ponudio ljudima ono za čime teže – jedno mesto na kojem će naći osobu svojih snova i po njihovim merilima. Ova društvena mreža broji više od pet miliona članova, ali svega 20 procenata je i deo same zajednice ’lepih ljudi’. Svaki novi član, nakon pristupa postavlja svoju fotografiju koja se potom naredna dva dana ocenjuje na skali od 1 do 4:

1.    definitivno da
2.    da
3.    ne baš
4.    definitivno ne

a od strane ostalih, potvrđeno lepih, članova društvene mreže. Ako prođe dalje, potvršeno lepi član je u prilici da dalje ocenjuje druge ljude i odlučuje o njihovoj sudbini prihvatanja ili odbijanja. Šalu na stranu, broj odbijenih ljudi koji su to previše lično i emotivno shvatili je toliki, da je uprava sajta oformila i grupu podrške i telefonsku liniju za odbijene članove (?!).

Orkutno i diskriminišuće ili ne, tek ova društvena mreža je izuzetno popularna i uprkos činjenici da je za ostanak na njoj neophodno plaćati između 20$ i 40$ mesečnu članarinu i što vas dobijanje ili gubljenje na težini, kao i svako neprilično menjanje izgleda može diskvalifiokvati sa mreže! Ni oštra medijska kritika nije ih omela u popularnosti, tako da sajt danas dodatno zarađuje i od izrade i prodaje kalendara sa najlepšim članicama i članovima.

Sredinom ove godine, sajt je imao napad virusa tipa Shrek, koji je omogućio pozitivan prolaz za oko 30000 članova koji su bili na evaulaciji, samo da bi posle dve nedelje kada je greška otkrivena, bili odbijeni. Kako iz uprave sajta ističu, iako su u početku mislili da se radi o malicioznoj nameri nekog od odbijenih članova, sve je izvesnije da je u pitanju neko od bivših zaposlenih.

U svoju odbranu kažu da “sajt ne definiše lepotu već daje precizan prikaz društvenih ideala lepote, odabranih od strane svojih članova”. Takođe, saznala sam da su otpočeli kampanju spajanja onih manje lepih članova (iliti njihovih semena) sa ženama i parovima koji žele da ostanu u drugom stanju, kako bi podstakli reprodukciju.
Ako želite objektivniju potvrdu svoje lepote ili da se zabavite, posetite Beautiful People i okušajte svoju sreću 🙂


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook