Računari i multimedija

Friendshake – nova Facebook aplikacija

Friendshake – nova Facebook aplikacija
Podeli dalje

friendshake nova facebook aplikacijaBez neke veće pompe, Facebook je pustio u rad svoj novi mobilni geolokacijski servis Find friends nearby, popularno nazvan Friendshake. Za neke odličan dodatak, a za neke i potencijalna opasnost – vreme pred nama će pokazati.

Bez neke veće pompe, Facebook je pustio u rad svoj novi mobilni geolokacijski servis Find friends nearby, popularno nazvan Friendshake. Za neke odličan dodatak, a za neke i potencijalna opasnost – vreme pred nama će pokazati.
 
Kako Friendshake funkcioniše?
Friendshake koristi GPS vašeg mobilnog aparata kako bi vas locirao i prema mestu vam predložio listu ljudi koji su vam blizu, a koje možete pozvati za prijatelje. Sa jedne strane, ovo je dobra i jednostavna opcija koja vam omogućava da upoznate ljude u blizini, ali i da pronađete one koje već poznajete a na istom ste mestu – žurka, kafić, bioskop, koncert i slično. Na servis se logujete putem svog Facebook naloga i tada automatski imate uvid ko je sve prisutan u vašoj blizini.
 
Sa druge strane, postoji velika potencijalna mogućnost i opasnost da ovaj servis/aplikacija omogući nasrtljivcima lakši pristup žrtvama, tako što pomoću nje mogu saznati vaše lične podatke i ostale privatne stvari koje mu inače ne biste ni u ludilu izložili.
 

Linku nije moguće pristupiti iz Srbije – ispitano na desetak različitih lokacija u Beogradu, Novom Sadu i Čačku, ali kako je servis dostupan za iOS i Android telefone, evo kako ga možete aktivirati unutar same Facebook aplikacije.

Za iPhone i iPad:
Menu > Apps > Find Friends > Other Tools > Find Friends Nearby – u ovom slučaju Find Friends From Belgrade
 

Za Android:
Pull Down  Sidebar Menu > Navigate To Apps > Find Friends > Other Tools > Find Friends Nearby

 
 

Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook