Računari i multimedija

Instant popularnost pomoću društvenih mreža

Instant popularnost pomoću društvenih mreža
Podeli dalje

Zahvaljujući društvenim mrežama, instant popularnost je moguće postići bukvalno preko noći – a evo i kako!

 

Ako ste svakodnevni korisnik twittera (da ne kažem: zavisnik), sigurno ste među trending hashtagovima primetili i jedan #alexfromtarget:

 instant_popularnost_pomoću_društvenih_mreža_v
Verovali ili ne, jedan američki tinejdžer zaposlen u lancu marketa Target, preko noći je postao internet i svetska senzacija, stekao 400 hiljada Twitter followera i prostor u velikom broju medija – a zašto? Samo zato što se dopao jednoj tinejdžerki koja ga je fotkala dok joj je pakovao namirnice, putem Snapchata prosledila fotku drugarici, ona još jednoj, ova druga na Twitter i ostalo je istorija (ne zaboravite na primer iz susedne Hrvatske, sa One Direction fanovima).

instant_popularnost_pomoću_društvenih_mreža_v4
Ne samo što je Alex postao popularan; njegove fotke su postale internet meme, a reakcije devojčica širom zemlje iznedrile su i još neke lepuškaste tinejdžere zaposlene u lokalnim radnjama:

instant_popularnost_pomoću_društvenih_mreža_v2

Sam Alex bio je više nego iznenađen činjenicom da je – ničim izazvano – stekao instant popularnost, a prva reakcija bila je:

instant_popularnost_pomoću_društvenih_mreža_v1
Ovu iznenadnu količinu popularnosti jednog od svojih zaposlenih iskoristio je i sam Target, objavivši sledeći tvit:

instant_popularnost_pomoću_društvenih_mreža_v3

Generalno, iako postoje i one negativne strane, sam internet i društvene mreže su višestruko korisni i nezamisliv deo naših poslovnih i privatnih života, ali.. Malo ko je mogao da pretpostavi kakav će uticaj imati na mlade i njihov odnos prema svemu što sa sobom nose. U moru instant rešenja i stvari na dohvat ruke, pitanje je da li će omladina umeti i hteti da istraži i privati pravi smisao korišćenja interneta i društvenih mreža.

Šta vi mislite?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook