Računari i multimedija

Kampanja protiv seksizma

Kampanja protiv seksizma
Podeli dalje

Internetom je u utorak odjeknula kampanja protiv seksizma pod hashtagom #IfIWereABoy. Evo o čemu se radi.

 

12 žena iza sajta EliteDaily pokrenulo je online kampanju i inicijativu koja ima za cilj da se suprotstavi i bori protiv seksizma. Beyoncina pesma istoimenog naziva je ovako dobila mnogo jači i dublji smisao i evo zbog čega su ove hrabre novinarke imale želju, poriv i potrebu da kampanju pokrenu:

 

„Kada smo mali, pričaju nam da dečaci i devojčice imaju jednake šanse da postignu šta žele od života. Uče nas da svi imamo ista prava da se nadmećemo za posao i da postignemo te snove. Kada smo mali, nismo previše iznureni da verujemo da ne možemo težiti da budemo sve ono što smo zamislili.

A onda odrastemo.

Ne mislimo da ćemo se ikada boriti za naše pravo da nas čuju, da imamo glas. Ne svatamo damuškarci imaju moć da odluče kako, kada i gde možemo raditi šta želimo sa svojim telima.

Mi čak ne rezmišljamo da će svet napisati sasvim drugačija pravila za nas.“

 

Ovom online kampanjom, novinarke žele da stvore jednaka prava i šanse za žene, ista ona u koja su verovale kao male – kada su verovale da nadmetanje za posao i ispunjavanje svojih snova nema veze sa polom. Sa tim ciljem, ove žene su odgovorile na pitanja kako bi se to ponašale da su muškarci i evo nekih od njihovih odgovora:

 

kampanja_protiv_seksizma_v

kampanja_protiv_seksizma_v1

kampanja_protiv_seksizma_v2

kampanja_protiv_seksizma_v3

Deo kampanje možete biti i svi vi – postavljanjem fotografija na svom Facebook, Twitter ili Instagram nalogu uz hashtag #IfIWereABoy i odgovor na pitanje šta biste to radile drugačije da ste muškarac.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook