Računari i multimedija

Kylie Jenner srušila Snapchat jednim tweetom!

Kylie Jenner srušila Snapchat jednim tweetom!
Podeli dalje

Ako se pitate kako je Kylie Jenner srušila Snapchat jednim tweetom – watch and learn – što bi rekli amerikanci.

Dugo se već priča kako je, od svih mreža, upravo Twitter na zalasku karijere, kako je izgubio pravac, smisao i vrednost i kako je (uprkos Snapchatu) najizvikanija mreža na svetu. Ako me imalo znate i pratite po mrežama, onda znate da se sa tim tvrdnjama apsolutno ne slažem i Twitter smatram broj jedan mrežom za povezivanje sa profesionalcima, dobijanje i razmenu korisnih i relevantnih informacija u realnom vremenu i da ga koristim kao vrlo delotvoran marketinški alat.

U prilog svemu tome govori i podatak da je Snapchat juče ozbiljno izgubio na vrednosti i to upravo zbog jednog jedinog tweeta! Da li je sama promena Snapchata bila povod za ovaj tweet ili je po sredi nešto dublje – nije poznato, ali je bilo više nego dovoljno da ozbiljno ugrozi budućnost Snapchata.

Sporni tweet nekadašnje kraljice Snapchata upućen ka njenih 24 miliona fanova (i hiljadama medija) glasi upravo ovako:

tweet kylie jenner kojim je oborila vrednost snapchata
A sve zbog nedavne promene Snapchata kojim je potpuno izmenjen način na koji se prikazuje sadržaj. Od toga da smo gledali sadržaj ljudi koje biramo da pratimo do toga da ova mreža sad sama uređuje Feed i time narušava personalizovano korisničko iskustvo. Promene koje su toliko razočarale korisnike, da je pokrenuta i peticija za vraćanje Snapchata na staro, na šta je ova mreža bila prinuđena da reaguje ovim saopštenjem.

Činjenica jeste da su foto i video preuzeli primat u načinu na koji konzumiramo, kreiramo i razmenjujemo sadržaj. Ipak, ne treba zapostaviti moć koju pisana reč i dalje ima. Kao i u slučaju blogova, Twitter nije i još dugo neće biti za bacanje.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook