Računari i multimedija

Novi Twitter update i kako se snaći među izmenama?

Novi Twitter update i kako se snaći među izmenama?
Podeli dalje

Ovih dana, aktuelan je novi Twitter update koji mnoge još uvek buni po pitanju nekoliko izmena i skrivenih funkcija koje smo u prethodnim verzijama tako lako koristili. U narednim redovima, saznajte kako da ovladate novim Twitter izgledom i funkcijama koje je sa sobom doneo.

 

Ono što vas, verujemo, najviše zanima, jeste kako promeniti nalog, kada je dugme za to u ovoj novoj verziji odbačeno? Jednostavno, klikom na vašu fotografiju koja se nalazi u gornjem levom uglu otvarate info podatke o sebi, a u gornjem desnom uglu tog prozorčeta se nalaze tri tačkice koje vas, klikom na njih, vode do svih drugih naloga koje imate registrovane i pokrenute u Twitter aplikaciji. U okviru ovog sidebara, nalaze se i svi podaci o vašem profilu, podešavanja, kao i detalji o privatnosti. Dodata je i opcija Moments (ranije dostupna samo pojedinim nalozima kod nas), u okviru koje sklapate zanimljive priče, linkove i video – nalik na Snapchat ili Insta Stories.

Izvor: heavy.com

Što  se tiče dizajna, primetan je svežiji, čistiji izgled, ikonice koje su okrugle, i zamenjene jasnijim odrednicama, pa tako umesto strelice kao opcije za odgovor, sada imamo oblačić, a i profilne fotografije više nisu četvrtaste već su takođe postale okrugle. Ono što smo takođe primetili, jeste da se brojač lajkova, retweetova i odgovora sada prikazuje u realnom vremenu što nas je, priznajemo, na prvi pogled malo zbunilo i iznenadilo, ali deluje kao cool fora.

Kako se vama dopada novi Twitter update? Ostavite nam komentar ili nam pišite mailom, a svoje mišljenje možete ostaviti i na samom Twitteru uz hashtag #NewTwitter.

 

Save

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook