Računari i multimedija

Prvi Ženski hakaton u Srbiji

Prvi Ženski hakaton u Srbiji
Podeli dalje

U Beogradu se održava prvi Ženski hakaton u Srbiji i to 13. i 14. maja, a sve zainteresovane mlade dame mogu se prijaviti do srede uveče.

 

Za neupućene, prvi Ženski hakaton organizuje Fakultet informacionih tehnologija Metropolitan u saradnji sa studenskom organizacijom MetLab, sa ciljem obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Pod sloganom „Girls can code„, ovaj ženski hakaton je osmišljen kao 24-časovno takmičenje iz oblasti IKT-a isključivo za devojke. Koncept takmičenja je takav da će devojke na sam dan takmičenja dobiti temu, dok im tehnologije koje mogu da koriste, ne bi li realizovale svoju ideju, neće biti ograničene. Na hackathon-u mogu učestvovati sve devojke, bez obzira da li studiraju informacione tehnologije, dizajn, marketing ili nešto sasvim drugo.

Pravila takmičenja nalažu da ekipa može biti sastavljena od 3 do 5 devojaka dok će žiri, koji će pratiti i na kraju oceniti ideje i proglasiti pobednice takmičenja, takođe biti sastavljen od uspešnih žena u svetu informaciono-komunikacionih tehnologija.

 

Ideja za sprovođenjem ovog takmičenja je nastala u cilju pružanja podrške devojkama koje se bave ovom oblašću kako bi se devojke zainteresovane za oblast IKT-a ohrabrile da se istom bave a zatim da bi se i statistički podatak o broju žena u ovom sektoru promenio na bolje.

 

Prijave za takmičenje su produžene do srede uveče i to možete učiniti ovde.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook