Некатегоризовано

Avanture nevaljale devojčice – Mario Vargas Ljosa

Avanture nevaljale devojčice – Mario Vargas Ljosa
Podeli dalje

Ovaj uzbudljivi roman vodi nas kroz tri kontinenta i pola veka svetske istorije, pričajući priču o strasnoj i neugašenoj ljubavi, koja je počela još daleke pedesete godine prošlog veka. Priča prati glavnog junaka Rikarda, siroče koje je podigla tetka u Peruu. San mu je da živi u Parizu, da se zaljubi i doživi avanture, a sve zahvaljujući ocu koji mu je otkrio romane Žila Verna, Aleksandra Dime, Paula Fevale i drugih.

 

 

avanture nevaljale devojčiceOvaj uzbudljivi roman vodi nas kroz tri kontinenta i pola veka svetske istorije, pričajući priču o strasnoj i neugašenoj ljubavi, koja je počela još daleke pedesete godine prošlog veka. Priča prati glavnog junaka Rikarda, siroče koje je podigla tetka u Peruu. San mu je da živi u Parizu, da se zaljubi i doživi avanture, a sve zahvaljujući ocu koji mu je otkrio romane Žila Verna, Aleksandra Dime, Paula Fevale i drugih.
Jednog vrelog leta 1950. godine, susreće se sa misterioznom Čileankom Lili i beskrajno se zaljubljuje u nju – drugačiju od bilo koje druge devojčice koju je znao. Vrlo brzo postaju par, ali romantika prestaje kada se otkriju njene laži i ona nestane iz Mirafloresa.
Život ide dalje i Rikardu se ostvaruje san da, 10 godina kasnije, se nastani u Parizu, gde upoznaje Pavla studenta sa Sorbone i sa kojim postaje revolucionar. Ponovni susret sa ljubavlju iz mladosti, promeniće sve. Večita igra mačke i miša, Rikardove dobrote i Liline okrutnosti, beg od ljubavi samo da bi joj se vratila; spoj njenog avanturističkog duha naspram njegovog mirnog i staloženog; ovo je roman koji će vam pažnju držati do kraja, čitajući ga.
 

 
Mario Vargas Ljosa je španski pisac, političar, kritičar i novinar, poznat kao jedan od najznačajnijih pisaca Latinske Amerike.  
 
 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook