Некатегоризовано

Burma

Burma
Podeli dalje

Burma ili Mjanmarska unija – kako se danas zvanično zove, najveća je zemlja u Jugoistočnom delu Azije, a četrdeseta po veličini u svetu.Prostire se između obala Bengalskog zaliva i delova Indijskog okeana –

 

 

 

 

Burma ili Mjanmarska unija – kako se danas zvanično zove, najveća je zemlja u Jugoistočnom delu Azije, a četrdeseta po veličini u svetu. Prostire se između obala Bengalskog zaliva i delova Indijskog okeana – Admanskog mora i graniči se sa priličnim brojem zemalja: Kinom, Tajlandom, Laosom, Bangladešom i Indijom. Postoji raznovrsnost u kulturi i rasama, ali većinski narod su mirni i gostoljubivi etnički Burmani.
 
 
Zbog svog geografskog položaja i monsunske klime, ova zemlja je pravi raj za turiste ! Planinski lanci, visoravni, rečni predeli, džungla i kišne šume (koje se prostiru na oko 49% površine), prelepe plaže… takođe, vrlo bogat životinjski svet: tigrovi i leopardi su vrlo zastupljeni, zatim nosorozi, slonovi, divlje svinje…gotovo netaknute flora i fauna. Burma je specifična i po tome što se ovde nalazi i preko 800 vrsta ptica, od kojih dosta njih retkih i egzotičnih!
 
 
Pored čuda prirode, uživaćete i u kulturno-istorijskim i religijskim zaostavštinama. U Bagamu, na primer, nalazi se oko 7000 budističkih hramova; na površini od nekih 250km kvadratnih čak 3.300, od kojih su neki stari i po 1100 godina ! Iako je budizam u ovim predelima većinska religija, sve druge imaju potpunu slobodu ispoljavanja i delovanja. Interesantno je videti kako se, tokom godine, smenjuju hrišćanski, muslimanski i katolički praznici u miru i veselju.
 
 
 
Ako ste ljubitelj vodenih sportova, uživaćete u raznovrsnoj ponudi krstarenja Burmanskim arhipelagom – ovde se nalazi čak oko osam stotina ostrva – Vaše je da odaberete želite li nadvodni ili podvodni obilazak. Morski svet je bogat i raznovrstan, gotovo kao što je čitava Burma.
 
Još jedan zanimljiv podatak – gotovo 90% rubina koji se godišnje prodaju, dolaze upravo sa ovih prostora ! Osim njih, Burmani su ponosni i na prodaju safira, bisera i žada. Poklonice dragog kamenja će, sigurni smo, uživati ovde.
 
 
Bilo da želite poći sa sami, sa društvom, voljenom osobom i decom, Burma je mesto za Vas. Dočekaće vas miran i gostoljubiv narod, prijateljska atmosfera i pristojna usluga. Avanture ili božanske plaže, kultura ili istorija – odabir je na Vama.

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • Do not a lot of cash to buy a car? You should not worry, because that’s possible to take the mortgage loans to resolve such kind of problems. Therefore get a short term loan to buy everything you need.

Facebook