Некатегоризовано

Milano

Milano
Podeli dalje

Milano je drugi po veličini grad u Italiji, ali i najveći grad Lombardijske regije. Sam grad ima oko 1,3 miliona stanovnika, dok cela milanska regija broji oko 7 miliona. Poznat kao prestonica mode i dizajna,

 

 

 

Milano je drugi po veličini grad u Italiji, ali i najveći grad Lombardijske regije. Sam grad ima oko 1,3 miliona stanovnika, dok cela milanska regija broji oko 7 miliona. Poznat kao prestonica mode i dizajna, ali i kao grad bogat istorijom i prepun arhitekture iz različitih epoha, svakako je na listi za „Obavezno posetiti“.

Specifičnost ovog grada leži u tome što se osećaj za umetnost i glamuroznost osećaju na svakom koraku i u svakom objektu. U Milanu se nalazi poznata gotska katedrala Duomo, u kojoj se, između ostalog, nalazi i zlatna statua „la Madonina“ – mala Madona, koja je simbol grada Milana. Tu je i poznata Milanska skala, sagrađena u 18 veku, zgrada opere u kojoj nastupaju najpoznatiji svetski izvođači i za čija se izvođenja karte kupuju i po šest meseci do godinu dana unapred. Takođe, ovde je smešten i Nacionalni muzej znanja i nauke „Leonardo da Vinči“, a treba i napomenuti da se u crkvi Santa Marija dela Gracija, nalazi i jedno od njegovih najpoznatijih dela – „Tajna večera“.

 

Kad je u pitanju moda, u galeriji Vittorio Emanuelle II, smešten je najstariji svetski tržni centar, kao i jedan od najraskošnijih u Italiji. U njemu se mogu naći najprestižniji svetski brendovi. Dva puta godišnje, Milano se pretvara u Grad mode, kada se održavaju tradicionalni „Milan fashion week“, dok svake prve nedelje aprila, bude postavljen „Milan design week“.

Posebna poslastica za one koji uživaju u kupovini bez da potroše dosta novca, jeste najveći dizajnerski Outlet u Evropi – Serravalle. Detaljne informacije mogu se naći na njihovom sajtu.

Bilo da želite napraviti šoping turu, ili uživati u čarima prelepih građevina i bogate istorije koju ovaj grad pruža, svakako se naoružajte gomilom slobodnog vremena, dobrim foto aparatom sa velikom memorijom, avanturističkim duhom i dobrim raspoloženjem. Više informacija o gradu, možete pronaći na sajtu About Milan.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook