Некатегоризовано

Ciscenje kuhinjske drvene daske

Ciscenje kuhinjske drvene daske
Podeli dalje

ciscenje kuhinjske drvene daskePostoje situacije kada deterdžent i mašina za sudove nisu dovoljni za održavanje kuhinjskih potrepština čistim – a takav je slučaj sa drvenom daskom za sečenje. Srećom, evo kako je možete držati čistom i zaštićenom od bakterija i mikroba.

 

Postoje situacije kada deterdžent i mašina za sudove nisu dovoljni za održavanje kuhinjskih potrepština čistim – a takav je slučaj sa drvenom daskom za sečenje. Srećom, evo kako je možete držati čistom i zaštićenom od bakterija i mikroba.
 
#1. Isperite dasku nakon svake upotrebe a pre nego što je odložite u mašinu za sudove. Na taj način, spirate sve eventualne bakterije koje se mogu tu stvoriti – inače, rizikujete da se one prenesu u mašinu i kontaminiraju sve sudove. Ako dasku perete ručno, činite to sa što toplijom vodom i dobro isperite.
#2. Dasku ćete uspešno očistiti i ako je dezinfikujete 3procentnim hidrogen peroksidom koristeći čist sunđer; ostavite da deluje nekoliko minuta i isperite drugim čistim sunđerom.
#3. Fleke sa daske ćete najbolje ukloniti ako koristite krupnu so ili sodu bikarbonu. Sve što treba da uradite jeste da suvu dasku dobro istrljate ovim sastojcima i ponovite postupak, ako su fleke starije.
#4. Sirće i u ovom slučaju priskače u pomoć! Imajte uvek pri ruci raspršivač u kojem ćete imati mešavinu vode i sirćeta – prskanje njome po dasci neutralisaće loše mirise i čistiti dasku.
#5. Za dublje čišćenje i kako biste bile sigurne da vam je drvena daska bactery free, čistite je s vremena na vreme sa rastvorom varikine. Ovo je naročito zgodno nakon sečenja sirovog mesa i ribe. Uzmite 1 kašičicu varikine i pomešajte je sa ¼ šolje vode i ovom mešavinom dobro natopite dasku. Ostavite da deluje nekoliko minuta i dobro isperite vrućom vodom.
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook