Некатегоризовано

Deca na internetu edukativna predstava

Deca na internetu edukativna predstava
Podeli dalje

deca na internetu edukativna predstavaSvesni smo da, iako je internet nepresušna riznica korisnih saznanja i neiscrpan izvor inspiracije, prilika i mogućnosti – isto tako može biti i opasno mesto, naročito za decu i omladinu. Zato je važno raditi na stalnoj edukaciji mladih, kako bi se upoznali sa svim svetlim i mračnim stranama interneta, a u prilog tome je i predstava „Deca na internetu“ čije izvođenje možete pogledati sutra, 05. februara u Dečijem kulturnom centru.

 

 

Svesni smo da, iako je internet nepresušna riznica korisnih saznanja i neiscrpan izvor inspiracije, prilika i mogućnosti – isto tako može biti i opasno mesto, naročito za decu i omladinu. Zato je važno raditi na stalnoj edukaciji mladih, kako bi se upoznali sa svim svetlim i mračnim stranama interneta, a u prilog tome je i predstava „Deca na internetu“ čije izvođenje možete pogledati sutra, 05. februara u Dečijem kulturnom centru.

Predstava “Deca na internetu“ se realizuje u sklopu projekta za edukaciju mladih o potencijalnim opasnostima interneta, a osmislili su je sami glumci iz Studija Centar i bavi se zloupotrebom dece na internetu. Radnju čine četiri različite priče, od kojih svaka obrađuje jedan od načina zloupotrebe dece na internetu. Kroz teme pedofilije i lažnih profila, zavisnosti od interneta, prevara zarad finansijskih koristi i trgovine dece putem interneta, učesnici predstave su uz autorski tim Studio Centra osmislili priče, kreirali likove i nihove tragične sudbine.

Pozorišna predstava, proistekla iz istraživačkog i edukativnog procesa, namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i roditeljima i nastavnicima, koji čine veoma bitan faktor u edukaciji i zaštiti dece.

Projekat koji je namenjen edukaciji i zaštiti dece i mladih ljudi na internetu delom je finasirala Telenor fondacija, a podržan je i od strane Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook