Некатегоризовано

Dubai gradi Taj Mahal repliku

Dubai gradi Taj Mahal repliku
Podeli dalje

dubai gradi taj mahal replikuČuveni indijski spomenik ljubavi, impozantna građevina Taj Mahal, uskoro će imati i svoju (raskošniju) repliku – u Dubaiju!

 

Čuveni indijski spomenik ljubavi, impozantna građevina Taj Mahal, uskoro će imati i svoju (raskošniju) repliku – u Dubaiju!

taj arabiaTaj Arabia, kako će se replika zvati, biće veća čak četiri puta od originala, a očekivano vreme izgradnje je 2 godine – naspram 22, koliko je Šah Jahanu trebalo da izgradi original. Investicije za ovaj monumentalni poduhvat su procenjene na milijardu dolara!

Taj Arabia će predstavljati najraskošnije mesto za venčanja  na svetu, uzevši u obzir da će ovaj “Grad ljubavi” biti izgrađen u srcu Sokolovog grada čuda, koji se prostire na 41 milion kvadratnih metara; imaće hotel sa 5 zvezdica u kojem će biti 300 raskošnih soba; sedam tipskih zgrada od kojih će dve imati 200 najluksuznije opremljena apartmana; biznis i šoping centre, izletišta i još dosta toga.

Tradicija braka u Emiratima je izuzetno važna i poštovana i predstavlja ne samo uniju bračnih drugova, već i njihovih porodica. Brak je svečana proslava kojoj se posvećuje ozbiljna pažnja i namera čelnika Dubaija je da, izgradnjom ovog velelepnog hrama ljubavi, od grada načine popularnu – ako ne i najpopularniju – destinaciju za mladence.

Sačekaćemo i videti.

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • Jedan je Taj Mahal,kao i predivna ljubavna prica koja stoji iza njega.Mogu Arapi da grade stagod,nikada nece napraviti ono sto Taj Mahal predstavlja 🙂

Facebook