Некатегоризовано

Eko pakovanje poklona

Eko pakovanje poklona
Podeli dalje

eko pakovanje poklonaČak i, naizgled, mali načinima ekološkog ponašanja – poput eko pakovanja novogodišnjih poklona, pomažemo u očuvanju naše planete i činimo dobro za okolinu. Pronađite inspiraciju u našim predlozima, zabavite se i stvorite novu i korisnu porodičnu tradiciju.

Čak i, naizgled, mali načinima ekološkog ponašanja – poput eko pakovanja novogodišnjih poklona, pomažemo u očuvanju naše planete i činimo dobro za okolinu. Pronađite inspiraciju u našim predlozima, zabavite se i stvorite novu i korisnu porodičnu tradiciju.

pakovanje poklonaUštedite novac i zabavite se pakujući novogodišnje poklone koristeći neke alternativne načine. Obične papirne kese iz prodavnice mogu odlično da posluže ovoj svrsi, još ako uključite i decu – eto originalnog načina pakovanja. Dajte im flomastere i bojice i neka ukrašavanje počne!

Svi imamo novine i časopise koji nam se vuku po stanu; iskoristite ih da upakujete poklone i uvežite ih parčetom vunice ili kanapa, zalepite dugmiće ili mašnice od trakica – veselo i originalno. Pored toga, od novina možete napraviti i ukrasne poklon kese – po uputstvu bloga Uradi Sama.

I sam način pakovanja može biti deo poklona! Ako poklanjate kdomaće kolače familiji, upakujte ih u lepu činiju; rukavice i kapu „upakujte“ u šal; bebi garderobu i igračke u mekano ćebence i slično – shavate ideju.

Stare razglednice i čestitke, mape gradova, korice starih sveski, prospekti, ostaci dečijih knjiga…sve vam to može poslužiti za ukrašavanje i da i od najobičnijeg papira dobijete divan papir za pakovanje poklona! Sve što vam treba su mašta, makaze i malo lepka.

A ako ste vični sa rukama, evo predloga da upakujete poklone na japanski Furoshiki način, korišćenjem tkanine umesto papira:

Kako vi ukrašavate i pakujete praznične poklone? Podelite ideje i savete sa nama.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook