Некатегоризовано

Izrael zabranio uvoz iPad-a!

Izrael zabranio uvoz iPad-a!
Podeli dalje

ipad zabranjen u iranuKako prenosi agencija Associated Press, Izrael je zabranio uvoz najnovijeg proizvoda kompanije Apple – iPad, zbog  brige da  wireless signali ove moćne naprave ometaju ostale uređaje.
 

 

 

ipad zabranaKako prenosi agencija Associated Press, Izrael je zabranio uvoz najnovijeg proizvoda kompanije Apple – iPad, zbog  brige da  wireless signali ove moćne naprave ometaju ostale uređaje.

 

Kako saznajemo, carinski zvaničnici su još juče konfiskovali oko 10 iPad-a, posle Izraelskog obaveštenja od početka nedelje. Ova izrečena regulativa zabranjuje unos Apple-ovog gadgeta čak i od strane turista – sve dok njihovi stručnjaci ne potvrde da je ova naprava u skladu sa lokalnim transmiterskim standardima. Razlog za to leži u činjenici što Američka komisija za komunikacije dozvoljava da se uređaji sa Wi-Fi mogućnostima emituju na višim energetskim nivoima, nego što je to dozvoljeno u Evropi ili Izraelu. Zbog toga postoji mogućnost da jači signal ove naprave onemogući wireless povezivanje drugih.


Na kraju je navedeno kako ova zabrana nema veze sa trgovinom, već je jednostavno mera predostrožnosti, kako bi se utvrdilo da iPad ne utiče i ne ometa wireless uređaje koji se već koriste u Izraelu.

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook