Некатегоризовано

Mikser od 25. maja

Mikser od 25. maja
Podeli dalje

Mikser festival, najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti, održaće se od 25. do 29. maja u Beogradu.

 

 

Mikser festival, najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti, održaće se od 25. do 29. maja u Beogradu.

Mikser 2011Dvadeset godina od raspada SFRJ poslužiće kao inspiracija za mogućnost paralelnog čitanja istorije i uspostavljanja novih odnosa u regionu“, navodi se u saopštenju organizatora.


Ključne reči za Mikser 2011 biće
radionice“, „nove tehnologije“ i „eksperiment“. U narednom periodu, internet portal Miksera predstaviće sve direktore festivalskih programa i njihove koncepte.

U okviru četrnaest programskih celina biće predstavljeno blizu 1.500 učesnika aktivnih u domenu dizajna, arhitekture, zaštite životne sredine, novih medija, vizuelnih umetnosti, muzike, filma, obrazovanja, biznisa, društvenog i političkog života.

Organizatori očekuju da će manifestacija ove godine zabeležiti više od osamdeset hiljada posetilaca. Festival će se održati na industrijskoj lokaciji Žitomlina, na donjem Dorćolu a program će biti besplatan.

Mikser festival je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti“, navode organizatori.

Festivalu je prethodio manji nezavisni pokret „Ghost project“, koji je 2010. godine doveo do prvog Miksera.

 

Izvor: City Magazine


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment