Некатегоризовано

Osma Noć muzeja 14. maja

Osma Noć muzeja 14. maja
Podeli dalje

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, probudiće Srbiju u noći 14. maja i oživeti prostore muzeja, galerija i izložbenih prostora u čak 60 gradova. Tradicionalno, po osmi put, Noć muzeja donosi dobru zabavu ne samo u prestonicu i vecć gradove već i sva ona mesta koja imaju sluha za drugačija, uzbudljiva i još uvek neotkrivena mesta za posetiti, stvari za videti i teme za istražiti“, navodi se u najavi.

 

Osma po redu manifestacija Noć muzeja održaće se 14. maja u 60 gradova u Srbiji.

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, probudiće Srbiju u noći 14. maja i oživeti prostore muzeja, galerija i izložbenih prostora u čak 60 gradova. Tradicionalno, po osmi put, Noć muzeja donosi dobru zabavu ne samo u prestonicu i vecć gradove već i sva ona mesta koja imaju sluha za drugačija, uzbudljiva i još uvek neotkrivena mesta za posetiti, stvari za videti i teme za istražiti„, navodi se u najavi.

Najbrojniji i najbogatiji program ponudiće Beograd sa 65, Novi Sad sa 50, Šabac sa 20, Kragujevac i Subotica sa po 15 i Valjevo sa 8 lokacija.
Noć muzeja se održava, u isto vreme, u 40 država u Evropi. Naša Noć muzeja je deo evropske. Štaviše među najmasovnijim je. Manifestacijom Noć muzeja mi želimo da pomognemo u decentralizaciji kulture. Da pokažemo da ona postoji i da je treba razvijati u celoj Srbiji. Noć muzeja je sa podjednakim ičekivanjem dočekana u Beogradu kao i u Beloj Crkvi”, izjavila je Ana Jovanović, jedan od osnivača Noći muzeja na konferenciji za novinare.
 
 
“Oni koji se odluče da majsku noć provedu u šetnji Beogradom upoznaće se sa ratnim zastavama srpskih pukova iz Prvog svetskog rata, uniformom kralja Aleksandra u kojoj je stradao u Marseju, sa time koliko je ženska lepota značila i kako je pokazivana između dva rata. Upoznaćemo vas i sa pojmom proširene realnosti – tehnologije koja snimanjem stvarnog sveta, iščitava dodatne informacije o njemu i prikazuje ih na ekranu. U Noći muzeja biće obeleženo 56 godina popularnog Fiće, a kao i svaki put do sada muzika će biti jedan od pokretača uz posebno lep i sjajan grad“, dodaje se u saopštenju.
 
 
 
 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook