Некатегоризовано

Na Exitu 81 šalter za tokene

Na Exitu 81 šalter za tokene
Podeli dalje

Tokom desetog Exit festivala tokeni će se prodavati na 81 šalteru, od čega će se 69 nalaziti na Petrovaradinskoj tvrđavi, a 12 šaltera biće u Exit kampu. Centralno mesto za kupovinu tokena i ove godine biće Foodland, prostor u blizini glavne bine, na kojem će biti omogućen lakši i brži pristup do tokena.
Kamperima se preporučuje da tokene kupuju na prodajnom mestu u kampu jer će šalteri za tokene raditi već od ponedeljka 6. jula kada se kamp otvara.

 

Tokom desetog Exit festivala tokeni će se prodavati na 81 šalteru, od čega će se 69 nalaziti na Petrovaradinskoj tvrđavi, a 12 šaltera biće u Exit kampu. Centralno mesto za kupovinu tokena i ove godine biće Foodland, prostor u blizini glavne bine, na kojem će biti omogućen lakši i brži pristup do tokena.
Kamperima se preporučuje da tokene kupuju na prodajnom mestu u kampu jer će šalteri za tokene raditi već od ponedeljka 6. jula kada se kamp otvara.Još jedno prodajno mesto gde tokeni mogu da se kupe pre ulaska na festival nalaziće se kod ulaza broj 2 (kod sata).


Na Dance Areni
broj šaltera i prodajnih mesta biće udvostručen ove godine i radiće dva prodajna mesta sa 10 šaltera. Pre ulaska u Dance Arenu tokeni mogu da se kupe i na prodajnom mestu kod zgrade Akademije, levo od glavne bine.

Postoji pet vrsta tokena:


REC
– Vredi 90 dinara i za njega na šanku može se dobiti negazirana ili gazirana voda.
EJECT – Vredi 110 dinara i za njega na šanku može se dobiti sok ili vino.
PLAY – Vredi 160 dinara i za njega na šanku može se dobiti pivo.
PAUSE – Vredi 190 dinara i za njega na šanku može se dobiti energetski napitak.
STAR – ZVEZDA (Six Pack) – Vredi 800 dinara i za njega na šanku može se dobiti 5 + 1 gratis pivo. Six Pack na taj način štedi 160 dinara.
Važna napomena: Svaki novčić vredi isključivo za određenu količinu određene vrste pića.


Tokeni neće moći da se kupe za neku drugu valutu osim za dinare jer tokeni nisu pravi novac – oni su zapravo roba pretvorena u simboličnu valutu.
Kako je u Srbiji jedino legalno sredstvo plaćanja domaći dinar, tokeni mogu da se kupe jedino za dinare. Za tokene je moguće kupiti piće na svim šankovima na festivalu, izuzev VIP prostora u kojima će piće biti skuplje. Hrana u Foodlandu takođe se plaća dinarima, a ne tokenima.


Tokeni su izliveni u Zavodu za izdavanje novca Srbije i zbog toga ih je praktično nemoguće falsikovati.
Tokeni su, kao valuta State of EXIT, uvedeni 2007. godine kako bi se ukinuli problemi sa sitinim novcem i kusurom i na taj način smanjile gužve na šankovima. Takođe, ovaj način prodaje osigurava mnogo efikasniju fiskalizaciju koja se obavlja prilikom kupovine tokena, a ne na šanku. Tokeni nisu pravi novac, već zamena za robu. Jedan novčić vredi tačno određenu količinu određene vrste pića. Praksa festivalskog „novca“ postoji na mnogim svetskim festivalima. Preostale tokene ćete kao i prethodne dve godine moći će da se sačuvaju za iduću godinu, ali neće biti moguće da se posle festivala zamene za dinare.

Četvorodnevne poskupele, jednodnevne ulaznice još uvek po staroj ceni

Od ponedeljka 29. juna, ulaznice za Exit koštaju 9.990 dinara. U prodaji su i ulaznice za svaki od četiri dana Exit festivala i njihove cene još uvek su nepromenjene. Cene ulaznica za četvrtak i petak su iste i iznose 3490 dinara, dok ulaznice za subotu i nedelju koštaju po 3990 dinara. Ulaznice za Exit festival prodaju se u filijalama Erste banke i u Gigstix prodavnicama u Beogradu (Supermarket) i Novom Sadu (Pariski magazin).

 

Izvor: City Magazine


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook