Некатегоризовано

Nova lokacija Exit kampa

Nova lokacija Exit kampa
Podeli dalje

Kamp festivala Exit izmešten je u prostor neaktivne kasarneJanko Čmelik” na Petrovaradinskoj tvrđavi, zbog bojazni da bi prvobitno planirana, nova lokacija na Oficirskoj plaži mogla da bude poplavljena zbog prognoziranog visokog vodostaja Dunava.

 

 

Kamp festivala Exit izmešten je u prostor neaktivne kasarneJanko Čmelik” na Petrovaradinskoj tvrđavi, zbog bojazni da bi prvobitno planirana, nova lokacija na Oficirskoj plaži mogla da bude poplavljena zbog prognoziranog visokog vodostaja Dunava.

Budući da je u neaktivnom stanju, na prostoru kasarne “Janko Čmelik” (Trandžament) ne nalazi se naoružanje i vojni personal, dok je sam teren u optimalnom stanju za postavljanje kampa, koji će biti otvoren 6. jula, saopštili su organizatori Exita. U toku je selidba sve neophodne infrastrukture kampa na novu lokaciju, koja je ustupljena uz saglasnost i podršku Vojske Srbije.

Kamp će zadržati sve planirane karakteristike i brojnost službi, a prostiraće se na površini od sedam hektara. Jedina razlika biće odsustvo plaže u neposrednoj blizini kampa, pa će posetiocima biti preporučeno da koriste neku od gradskih plaža ukoliko to vodostaj Dunava bude dozvoljavao. Kamp će biti otvoren do 15. jula, a tokom svih deset dana, sve službe u njemu radiće 24 časa dnevno.

Ove godine, službe u kampu su uvećane za oko 30 odsto, dok je sanitetsko obezbeđenje gotovo udvostručeno. Svi zaposleni u kampu lako se mogu prepoznati i svako od njih je na raspolaganju za pomoć svakom kamperu.

Kamp poseduje 160 toaleta, 150 slavina i 75 tuševa sa toplom vodom. Raznovrsna hrana i piće prodavaće se u okviru posebnog Foodland prostora u kampu. Pristup internetu i ostali sadržaji u kampu ostaće nepromenjeni bez obzira na izmenu lokacije. Kamperima će na raspolaganju biti recepcija kampa, gde se može platiti usluga čuvanja ličnih stvari i servis punjenja telefona, kamera i sl. Kamp snosi odgovornost jedino za stvari ostavljene za čuvanje na recepciji.


Posetioci kampa će, pored festivalskih suvenira, moći da kupe i kampersku opremu, šatore, vreće za spavanje, podloške za sedenje, dušeke na naduvavanje, kamperske stolice na rasklapanje, baterijske lampe, tende, pribor za jelo i piće i slično.

Cena narukvice za desetodnevni boravak u kampu košta 2.400 dinara i može se kupiti putem sajta Exitfest.org, kao i na recepciji kampa. Komplet ulaznica za Exit, koji će biti održan od 8. do 12. jula, košta 9.990 dinara, a prodaje se u filijalama Erste banke i Gigstix prodavnicama. Jednodnevne ulaznice koštaju 3.490 dinara za 9. i 10. jul, odnosno 3.990 dinara za poslednja dva festivalska dana. Ako preostanu, ulaznice će biti prodavane i na festivalskim blagajnama, a biće skuplje u odnosu na cene pre početka festivala.

Među zvezdama Exita su Lily Allen, Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, KoRn, Patti Smith, Kraftwerk, Moby, Prodigy, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Etienne de Crecy, Sasha i brojni drugi izvođači, koji će nastupiti na 20-ak bina.

Sajt Exita je www.exitfest.org

 

Izvor: City Magazine


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook