Некатегоризовано

Napravite same voćnu masku za čišćenje lica

Napravite same voćnu masku za čišćenje lica
Podeli dalje

Ne znam kako Vi, drage dame, ali ja ponekad uživam da sama pripremim određenu kozmetiku za čišćenje i ulepšavanje. Maske za lice, za telo, razni losioni, ponekad i sapuni i ostale tekućine od prirodnih sastojaka koji mi se uvek nađu po kući, umeju biti vrlo korisne i prigodne, kad ostanem bez onih kupovnih.

 

 

Ne znam kako Vi, drage dame, ali ja ponekad uživam da sama pripremim određenu kozmetiku za čišćenje i ulepšavanje. Maske za lice, za telo, razni losioni, ponekad i sapuni i ostale tekućine od prirodnih sastojaka koji mi se uvek nađu po kući, umeju biti vrlo korisne i prigodne, kad ostanem bez onih kupovnih.Jednom prilikom sam na netu naišla na recept za voćnu masku za čišćenje, koji sam isprobala i odlučila da sa Vama podelim.


Za pravljenje ove maske, potrebno Vam je:

–    oko 250ml običnog jogurta
–    1 šargarepa
–    pola breskve
–    pola krastavca.

Šargarepu, breskvu i krastavac isecite na sitne komade, potom sipajte u mikser i miksujte dok ne dobijete kompaktnu kašastu masu. Pomešajte sa jogurtom, nanesite na lice i držite tako desetak minuta. Kad vreme istekne, isperite lice mlakom vodom.

Šargarepa je odlična za smirivanje nadražene kože, dok je krastavci regenerišu i osvežavaju. Breskva koži daje super umirujuće dejstvo, ostavljajući je glatkom, mekom i očišćenom. Na sve to, jogurt je tu da kožu dodatno nahrani i revitalizuje.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook