Некатегоризовано

Otvoren 54. Sajam knjiga u Beogradu

Otvoren 54. Sajam knjiga u Beogradu
Podeli dalje

Juče je u Beogradu otvoren 54. Međunarodni Sajam knjiga, u Hali 1 Beogradskog Sajma. Specifičnost ovogodišnjeg Sajma je u tome što je, po prvi put, organizovan po novom konceptu koji podrazumeva pregledniju sajamsku prezentaciju, kao i veći izložbeni prostor. Savremena svetska i domaća izdavačka produkcija, predstavljanje pisaca, promocije i drugi prateći programi izdavača koncipirani su po izložbenim celinama.
 
 

 

knjige u trkuJuče je u Beogradu otvoren 54. Međunarodni Sajam knjiga, u Hali 1 Beogradskog Sajma. Specifičnost ovogodišnjeg Sajma je u tome što je, po prvi put, organizovan po novom konceptu koji podrazumeva pregledniju sajamsku prezentaciju, kao i veći izložbeni prostor. Savremena svetska i domaća izdavačka produkcija, predstavljanje pisaca, promocije i drugi prateći programi izdavača koncipirani su po izložbenim celinama.
 
Sajam je otvorio jedan od najznačajnijih savremenika srpske književnosti, Dragan Velikić, koji je već dve decenije u samom vrhu srpske proze i iza sebe ima nagrade poput: “Miloš Crnjanski” za roman “Via Pula”, “NIN-ova nagrada” za roman “Ruski prozor”, nagrada “Meša Selimović” i mnoge druge. U ime zemlje počasnog gosta, Sajam je pozdravio i veliki grčki akademik, književnik, scenarista i prevodilac Tanasis Valtinos.

mirjana bobić mojsilovićSajam će trajati do prvog novembra i na njemu će učestvovati preko 800 izdavača iz zemlje i sveta, sa više od 7.000 novih naslova, što će svakako oduševiti poklonike pisane literature. Jedno od tih dela je i novi roman “GladMirjane Bobić Mojsilović, koja će od sutra pa do subote potpisivati svoje novo delo na štandu “Čigoja štampe”, svaki dan sa početkom u 12 časova.

 
 
Cena pojedinačnih ulaznica je 250 dinara za individualne i 150 dinara za grupne posete; parking se naplaćuje 100 dinara po satu.

Vidimo se tamo!

 
 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment