Некатегоризовано

Roman Foliranja

Roman Foliranja
Podeli dalje

roman foliranjaŠta reći o romanu o kojem se dosta već reklo i pisalo, a da se ne ponovi? Prvi utisak je da ćete, nakon čitanja, biti zatečeni činjenicom da je u pitanju roman prvenac Vesne Surčulije. Pitak i lak za čitanje, roman Foliranja će vas iznenaditi snagom i ozbiljnošću priče i njenim preokretima.

Šta reći o romanu o kojem se dosta već reklo i pisalo, a da se ne ponovi? Prvi utisak je da ćete, nakon čitanja, biti zatečeni činjenicom da je u pitanju roman prvenac Vesne Surčulije. Pitak i lak za čitanje, roman Foliranja će vas iznenaditi snagom i ozbiljnošću priče i njenim preokretima. 

vesna sučurlija foliranjaNaizgled, još jedna u nizu ljubavnih priča i ženskih romana, Foliranja imaju za temu ljubav, brak, preljubu, predrasude, preispitivanja, krivicu i kajanje. Radnju pratimo kroz glavni lik romana, Mariju, suprugu, majku, sestru, prijateljicu i profesorku harmonike. U pitanju je priča iz svakodnevnog života koji se odigrava iza mnogih vrata danas, možda baš nekih od nama bliskih ljudi..ili naših samih.. Priča koja govori o ljubavi i požrtvovanju, pretvaranju i obmanjivanju, kolotečini i razbijanju iste, maskaradi i realnom stanju stvari; priča u kojoj se svako od nas može prepoznati, i hoće, bez obzira na godine i vreme dešavanja.

Foliranja su roman koji se čita u jednom dahu, zaista. Neverovatnom lakoćom uvlači vas sve dublje u radnju, iznova zapetljavajući već komplikovane realne životne priče i ne pušta vas dok ne dođete do samog kraja. Foliranja nije „tipičan ženski“ roman i toplo ga preporučujem svima za čitanje. Roman će vas navesti na duboka razmišljanja i preispitivanja kako svog života i njegovih svakodnevnih zamki, tako i nekih bitnih stavova, a sasvim sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim, ali vam neću otkriti zašto 🙂

Tek nakon čitanja romana, informisala sam se o piscu i neočekivano prijatno iznenadila. Prijatno, jer nisam ni slutila da je:

1.    tako mlada

2.    u pitanju roman prvenac

Vesna Sučurlija je jedna veoma pozitivna i talentovana mlada dama, pijanista, profesor klavira i pisac. Delove svog životnog iskustva protkala je i kroz sam roman, na vrlo suptilan i ljubak način, što mu je dalo dodatnu čar i, na neki način, bolju povezanost sa čitaocima – čitajući roman, otkrivate sloj po sloj radnje, klupko se odmotava, ali i upoznajete samog pisca. Pre ovog uspešnog poduhvata, radila je na serijama „Greh nejne majke“, „Nepobedivo srce“ i „Cvat lipe na Balkanu“ kao muzički saradnik i pijanista; a na prošlogodišnjem sajmu knjiga, njena priča je objavljena u zbirci „Antidepresiv“ Mirjane Bobić Mojsilović.

Roman Foliranja objavljen je u izdanju Prosvete koja je, od ove godine, počela sa izdavanjem romana mladih, savremenih autora. Knjigu možete kupiti na sledećim mestima:

BEOGRAD:

– Knjižara „Geca Kon“  (PROSVETA) – Knez Mihailova 12, Beograd

– Knjižara „Danilo Kiš“  (PROSVETA) – Terazije 16, Beograd

– Knjižara „Libero“  (PROSVETA) – Mekenzijeva 90, Beograd

– Delfi knjižara (SKC) – Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske), Beograd

– Vulkan knjižare: Sremska, Merkator Centar Beograd – Bulevar Umetnosti 4

– Dereta – Knez Mihailova, Beograd

– Knjižara „Akademija“ – Knez Mihailova, Beograd                                                                                                                                                                       

NOVI SAD:

– Delfi knjižara Novi Sad – Kralja Alkesandra 3

– TC Merkator Novi Sad – Bulevar oslobođenja 102                                                                                                                                                         

ONLINE:

Knjižara

Kombib

Vulkan

Delfi

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook