Некатегоризовано

Supernatural 2012

Supernatural 2012
Podeli dalje

Na međunarodni dan planete Zemlje, 22. aprila, održaće se sada već tradicionalni festival Supernatural, ovoga puta na Adi Huji. Ekološki pokret Supernatural je, u saradnji sa Gradskom čistoćom, očistio špic poluostrva od šuta, na kom će festival biti održan.

Svi posetioci koji dođu između 12 i 14h, moći će da uđu besplatno, nakon čega se ulaz plaća 500 dinara. Roditeljima sa decom, kao i biciklistima obezbeđen je besplatan ulaz, uz napomenu da, zbog strukture terena, nije moguće kolicima doći do samog prostora gde se festival održava.

Supernatural festival počinje tačno u podne dečijim programom. U 13h nastupa poznati hor Čarolija; nakon njih slovenački muzičar Miha Gušti, a zatim i bend Zemlja Gruva. Kasni poslepodnevni časovi rezervisani su za grupu Sharkes Snakes and Planes, a potom i za zvezde festivala, džez muzičara Duška Gojkovića i Belgrade Summit Octet.

Ovim festivalom, ekološki pokret Supernatural želi da podigne svest o važnosti i očuvanju životne sredine i da stvori zajednicu koja duboko razume i oseća potrebu da učini nešto dobro za sebe, čuvajući prirodu. U okviru festivala, održaće se i razne radionice, poput javnog časa horticulture u saradnji sa Beogradskim festivalom cveća, rasadnikom Gras. Zatim, program Zelena učionica u saradnji sa kompanijom Coca Cola, u okviru kojeg će se čuti zanimljiva predavanja iz oblasti zaštite voda, ronjenja, menadžmenta otpada, biodiverziteta, a koja će održati domaći i strain eksperti. Roditelji će sa decom moći da uživaju u Srećnom parkiću, specijalno napravljenom porodičnom igralištu, sa sve klackalicama i peskom.

Supernatural na Adi Huji će se, nakon proslave međunarodnog dana planete Zemlje i festivala, zadržati u vidu Supernatural parka sve do 1. oktobra, u okviru kojeg će se održavati niz edukativnih predavanja, ekoloških programa, kao i promocija zdravog načina života.


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • A postoji li mogucnost da se kolica negde bezbedno ostave, taj deo mi i nije bas najjasniji – kakav je to teren koji onemogucava kolica i sta je onda sa kolima?

Facebook