Некатегоризовано

Victoria’s Secret povukao iz prodaje rasisticku kolekciju vesa

Victoria’s Secret povukao iz prodaje rasisticku kolekciju vesa
Podeli dalje

povucena iz prodaje rasisticka kolekcija vesa victoria's secretOzbiljan previd/greška u koracima/štagod, može novu kolekciju veša Victoria’s Secret koštati dosta novca i velike negativne reakcije. O čemu se radi?

Ozbiljan previd/greška u koracima/štagod, može novu kolekciju veša Victoria’s Secret koštati dosta novca i velike negativne reakcije. O čemu se radi?

Milioni dolara, stotine zaposlenih, hiljade i hiljade radnih sati potrebno je za lansiranje modne linije i marketinške kampanje, a samo jedan bloger da sve to – u danu – sruši.

Nova kolekcija veša inspirisana Azijom nedavno je ugledala svetlost dana i reklamira se i prodaje pod nazivom Go East. I sve bi to bilo u redu, da jedan od modela veša ne nosi naziv Sexy Little Geisha – a još ga i ne reklamira orijentalna manekenka! Bez potrebe da se dublje ulazi u analizu ovog naziva, jasno je da je seksističko rasistički na više nivoa. Tekst koji je objavljen na blogu Racialicious ubrzo je pokrenuo i salvu drugih, što je rezultiralo da Victoria’s Secret ukloni spornu reklamu sa sajta. Nina Jacinto, autorka teksta na blogu, izjavila je kako je u pitanju neka vrsta otvorenog rasizma maskiranog iza tvrdnji da je u pitanju modno nadahnuće i istraživanje seksualnih fantazija. Pored toga, zamerila je i što se kolekcija reklamira pod opisom „Ulaznica za egzotične avanture“, kao i činjenicu da nijedan od modela nije azijskog porekla.

Victoria’s Secret još uvek nije izdala zvanično saopštenje, ali su povukli kolekciju iz prodaje na sajtu i redirektovali sve koji je traže na naslovnu stranicu sajta.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment