Некатегоризовано

Web Strategija 14 Od weba do neba

Web Strategija 14 Od weba do neba
Podeli dalje

web strategija 14 od weba do nebaJedna od najpoznatijih regionalnih konferencija o internetu Web::Strategija, održaće se od 14. – 16. juna u Zagrebu, u prostorijama zgrade Hypo Centra. Za sve koji, možda, još nisu upoznati sa detaljima ove najposećenije konferencije, slede detalji i razlozi zašto treba biti tamo.

 

Jedna od najpoznatijih regionalnih konferencija o internetu Web::Strategija, održaće se od 14. – 16. juna u Zagrebu, u prostorijama zgrade Hypo Centra. Za sve koji, možda, još nisu upoznati sa detaljima ove najposećenije konferencije, slede detalji i razlozi zašto treba biti tamo.
 
Na predstojećoj Web::Strategiji 14 web developeri će preneti svoja iskustva optimizacije, skaliranja, integracije velikih web servisa, kao i edukovati publiku o nadolazećim mogućnostima novih tehnološkim standardima (poput HTML5, CSS3,…). Imate sajt/web biznis ili servis i želite ga poboljšati; optimizirati web stranice; naučiti kako se to radi i još mnogo toga – konferencija Web Strategija 14 je pravo mesto za to!

Programski odbor Web::Strategije 14 se i ove godine potrudio da okupi stručne ljude iz oblasti web developmenta kako bi učesnici konferencije stekli nova saznanja i vrednosti koje su odmah primenjive u poslu kojim se bave. Neki od njih su:

–    Nedim Šabić, SEO i Usability ekspert http://www.seo.ba/
–    Bojan Bajgorić Šantić, osnivač portala za IT poslove Rep.hr
–    Emanuel Blagonić, web dizajner http://www.emanuelblagonic.com/
–    Tomislav Tipurić, specijalista za tehnologiju iz Microsofta Hrvatska http://hr.linkedin.com/in/tomislavtipuric
–    Berislav Lopac, poznati hrvatski startup guru http://hr.linkedin.com/in/berislavlopac
 
Detalje o svim predavačima potražite na ovom linku, a teme predavanja ovde.

Web::Strategija je prvi put održana 28. aprila 2008. godine i od tada se redovno održava tri puta godišnje, sa temama:

–    web-poslovanje u martu
–    web-oglašavanje u junu
–    web-tehnologija u novembru

Ovu konferenciju, pored učesnika iz Hrvatske, posećuju stručnjaci i iz celog regiona: Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke, Slovačke, Austrije.. Kroz pažljivo osmišljen trodnevni raspored, učesnici se informišu i uče iz oblasti web marketinga i oglašavanja, online prodaje i upravljanja web trgovinama, SEO optimizacije, društvenih medija, web developmenta i još mnogo mnogo toga.

Konferencija je namenjena kako web programerima, developerima, dizajnerima i project managerima, tako i svima koji su na neki način povezani sa webom, a to su: web administratori, naručioci posla, poslodavci koji zapošljavaju web timove, zaposleni u PR, marketing i advertising agencijama, web novinari, tudenti tehnoloških, grafičkih i ekonomskih fakulteta.

Pored toga što je u pitanju edukativna konferencija sa korisnim predavanjima, Web::Strategija je, tokom godina, izrodila i nekoliko značajnih projekata za web zajednicu. To su:

–    Zlatna nagrada Web::Strategije – tradicionalna dodela nagrada internet stručnjacima za najbolje odrađene projekte i dodeljuje se izvođačima radova

–   Web edukacija – u pitanju su obrazovne radionice i seminari o poslovanju putem interneta koje su, za ove četiri godine postojanja obrazovali više stotina polaznika

–   Web Industrija – sajam sa štandovima i predavanjima uz slobodan ulaz za sve posetioce, a kao projekat ‘otvorenih vrata’ za sve koji su zainteresovani za tržište internet usluga

–    Web klub – usluga članstva koja omogućava besplatan dolazak na sve tri godišnje Web::Strategije

–    Web Marketing Akademija (WMA) – semestralna obrazovna celina za sve koji žele steći neophodna znanja i sertifikat stručnjaka za internet marketing.

Ukoliko imate web sajt ili web projekat, ili ste učestvovali u njegovoj izradi – prijavite se što pre za jednu od ovogodišnjih Zlatnih nagrada, a u kategorijama:

 
Nagrade će biti javno uručena na Web::Strategiji 14.
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook