Brak

4 fraze koje ne treba izgovarati tokom bračne svađe

4 fraze koje ne treba izgovarati tokom bračne svađe
Podeli dalje

Svi parovi se svađaju i to nije ništa novo, a ni neobično. Međutim, postoje reči koje su za izbegavanje kada su bračne svađe u pitanju, ako želite da održite zdrav i dugotrajan odnos.


#1. Isti si otac/majka!
Ovo je jedna od onih fraza koje izgovaramo kako bismo povredili partnera, da se ne lažemo. Svi mi imamo neke stvari koje zameramo svojim roditeljima, a koje smo podelili sa partnerom tako da, kada ga/je poredimo sa roditeljima, u stvari ističemo upravo te mane, što svakako nije prijatno.

#2. Za sve si ti kriv/a!
Umesto da okrivljujete jedno drugo i time (neminovno) otvorite i neke druge stvari ili nerešene probleme, fokusirajte se na rešenje konkretnog problema oko kojeg ste se uopšte i posvađali. Smirite ton i objasnite kako se osećate zbog problema koji je izazvao i radite na njegovom prevazilaženju, umesto da potpirujete vatru.

4_fraze_koje_ne_treba_izgovarati_tokom_svađe_v

#3. Nisam ljut/a!
Ako gunđate, lupate vratima, ignorišete partnera ili prevrćete očima – teško da ste veseli i dobro raspoloženi. Ovakvo ponašanje će samo poslužiti kao okidač za nastanak svađe; izbrojte do 10 i objasnite o čemu se radi i gde je partner pogrešio ili ga/je zamolite da vam da malo vremena da se „ohladite„, nakon čega ćete u miru o svemu razgovarati. Nekada je bolje pustiti da malo vremena prođe, naročito ako nije nikakva ozbiljna stvar, nego na silu rešavati gluposti koje mogu prerasti u nešto veće i ozbiljnije.

#5. Hoću razvod!
Najgora stvar koju tokom bračne svađe možete da izgovorite je „Hoću razvod!„. Vrlo je lako izreći svašta kada ste ljuti i razdraženi, ali reči itekako bole i, jednom izrečene, ne možete ih povući – koliko god to ne mislili i izvinjavali se kasnije. Zato, bolje je ugristi se za jezik nebrojano puta nego prevaliti preko usta ovako jaku i ozbiljnu tvrdnju – osim ako to zaista ne mislite, u kom slučaju treba prvo sami sa sobom da razmislite, a onda objasnite i partneru. Bez svađe i teških reči jer – tada više ništa od toga nije ni bitno, zar ne?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook