Brak

8 znakova da brak neće trajati

8 znakova da brak neće trajati
Podeli dalje

Kako znati da brak neće trajati? Ovo su znaci na koje treba obratiti pažnju.

Ako ne želite da se nađete u onoj statistici koja kaže da se više od pola brakova završi razvodom, ovo su sigurni znaci da brak neće trajati i treba ih izbegavati.

1. Tretman ćutanja

Prema rečima advokata za razvode Jasona Levoya, parovi koji jedno drugo „čašćavaju“ tretmanom ćutanja, umesto da otvoreno razgovaraju o problemima koji ih tište, kvare zdrav odnos i znatno povećavaju šanse za razvod.

2. Loš seks ili nedostatak istog

Ma koliko da se volimo i ne možemo jedno bez drugog, ljudi su seksualna bića i to je jedna prirodna želja u svakome od nas. Ipak, meseci, pa i godine bez seksa definitivno utiču na to da dođe do razvoda – što nije ništa čudno ni neobično.

8-znakova-da-brak-neće-trajati-v
3. Malo toga zajedničkog

Ovo je čest slučaj kod parova koji se venča još u zanosu zaljubljenosti. Nasuprot izreci da se suprotnosti privlače, jednom kad spadnu ružičaste naočare, u svakom braku – osim ljubavi – treba da postoji i neka osnova koja će ga održati. Šta mislite, koliko može opstati brak između tihe, povučene osobe i one sklone izlascima i zabavi?

4. Karijera pre porodice

Ako jedan od partnera na prvo mesto stavlja karijeru ispred porodice, to može biti okidač za kasnije poteškoće, razmirice i probleme u braku koje, ako se ne reše, mogu dovesti i do razvoda. Čak i najsnažnije veze često ne uspevaju da odole tom pritisku i razdoru između želja…

5. Prisutan prezir

Omalovažavanje, kolutanje očima i tretiranje partnera sa prezirom definitivno nije dobar znak. Niko ne spori da nema trzavica u braku i da rasprava ne treba da postoji, međutim odsustvo poštovanja je siguran znak da je brak u ozbiljnoj krizi i na putu rastave, ako se problemi ne reše.

8-znakova-da-brak-neće-trajati-v1
6. Nepoštovanje međusobnih emocija

Svako voli na svoj način i ima poseban stil iskazivanja ljubavi. Neko voli da priča o tome, a neko pre da pokazuje delima. Nepoštovanje načina iskazivanja međusobnih emocija nije nešto što spada u pokazatelje srećnih brakova. Volite međusobne razlike u svemu, pa i u načinu na koji volite jedno drugo.

7. Neiskrenost u trošenju novca

Brak je partnerstvo u svakom smislu, pa i u finansijskom. Ako nemate dogovor oko toga kako, koliko i na šta trošite novce, to može postati ozbiljan problem i velika frustracija za oboje.

8. Odsustvo svake svađe

Izbegavanje svađe zarad nekog višeg cilja iliti mira u kući nije uvek zdravo. Vremenom, sav taj nakupljeni bes, nepravda i ogorčenost moraju isplivati i često bude toliko eksplozivno da se ne može popraviti i rešiti. Supružnik je najbolji prijatelj i osoba najbliža našem srcu, trebalo bi da možemo o svemu da pričamo, pa i da se posvađamo i rešimo stvari, a ne da ih guramo pod tepih. Trebalo bi da umemo da primimo kritike bez da nam one unište brak, zar ne?

 

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook