Brak

Recepti za bračnu sreću

Recepti za bračnu sreću
Podeli dalje

Dok smo mlade, mislimo kako je jedino bitno udati se (dobro). Kad odrastemo i udamo se, shvatimo da i nije baš sve tako jednostavno. Brak, kao i sve drugo na svetu, iziskuje rad i trud na njemu.

 

 

 

 

Dok smo mlade, mislimo kako je jedino bitno udati se (dobro). Kad odrastemo i udamo se, shvatimo da i nije baš sve tako jednostavno. Brak, kao i sve drugo na svetu, iziskuje rad i trud na njemu.Poput cveća, ako se ne neguje i ne zaliva, uvenuće. Rođendani, godišnjice, praznici…, ne bi trebali biti jedini datumi/dani kada se ljubavi setimo. Koliko ljubavi, truda i želje uložimo jedno u drugo, toliko će nam se i vratiti.

Moje dame, ne udajte se zbog dece. Ako je veza u kojoj ste nesigurna i klimava, deca Vam tu neće pomoći i doneti sreću, još će i pogoršati stvari, ne koristite ih kao izgovor ili samoobmanu. Dobar i čvrst brak je osnova za decu, ne obrnuto.

Jedna od dobrih stvari kod braka je što je on zgodno sredstvo za redovan seks. Dobar i redovan sekx je pokazatelj zdravog i sigurnog braka; čak i kada vam , možda, nekad i nije do ove “gimnastike” uradite je. Neredovan seks ili nedostatak istog, može biti uzrok kasnijih problema.


Ma koliko da ste u braku, ne prestajte sa nežnostima.
Iznenadni poljupci, maženja, sitni znaci pažnje, držanje za ruke… Probudite nekadašnju romantiku, zagolicajte jedno drugom maštu kao nekada; brak nije bauk, već kruna ljubavi između dva bića.

Sećate se kako ste znale satima se doterivati i gledati pred ogledalom, neposredno pred sastanak sa Njim? Kako ste se trudile da izgledate lepo – sebi i njemu? Biti u braku ne znači da izgled treba zapostaviti ili zanemariti. Obaveze su uvek prisutne, kuvanje, pranje, spremanje, deca…ali sve to nije izgovor da sebe i svoj izgled zapostavite – prvenstveno zbog sebe, a posle i zbog Njega.

Naravno, i u braku dolazi do razmirica, zategnutih odnosa, nerazumevanja. Sve to nije razlog da, u takvim danima, svog dragog proterate iz zajedničke bračne postelje. Durite se i spavajte na samoj ivici kreveta  ako treba, ali spavajte zajedno. Vaš suprug je čovek kojeg ste svesno i odgovorno same odabrale, uklonite problem, a ne njega.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook