Deca

American Girl lutka bez kose

American Girl lutka bez kose
Podeli dalje

american girl lutka bez kosePoznati američki dečiji brend American Girl, nedavno je pustio u prodaju lutku bez kose, dajući tako podršku svoj deci koja zbog raznih bolesti ostaju bez svoje kose.

Poznati američki dečiji brend American Girl, nedavno je pustio u prodaju lutku bez kose, dajući tako podršku svoj deci koja zbog raznih bolesti ostaju bez svoje kose. Bolesti poput alopecije ili raka su dovoljno teške i stresne same po sebi, dodati tome i gubitak kose u osetljivom dečijem dobu – zaista previše za njihova nejaka pleća.
 
Objavivši na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, American Girl je godinu dana naporno radila na opciji lutke bez kose za devojčice koje su obolele od raka, alopecije ili bilo koje druge bolesti koja uzrokuje gubitak kose. Kao deo redovne linije American Girl lutki, ove nove lutke pružaju još više mogućnosti devojčicama da kreiraju drugaricu jedinstvenu kao što su one same.
Na ovaj potez, kompanija se odlučila najviše zbog online peticije koju je pokrenula tinejdžerka velikog srca, Kayla Brooks iz Tenesija. Ona je, naime, kreirala Facebook stranicu, slala nebrojano mnogo pisama i uputila dosta telefonskih poziva,ne bi li prikupila dovoljno glasova za Disney i American Girl da naprave želavu lutku za sve devojčice na hemoterapiji.

Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook